პომიდვრის სოუსი ნივრით. კეტჩუპის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ

226

ჩვენს დროში მაღაზიაში ნაყიდი სოუსების შემადგენლობა საუკეთესოს სურვილს ტოვებს. ჩვეულებრივი კეტჩუპის ინგრედიენტები შიშის მომგვრელიც არის. ნატურალური პროდუქტების შეძენის სურვილის შემთხვევაში, წარმოუდგენელი ფასის გადახდა მოგიწევთ. გიამბობთ, როგორ მოხუფოთ პომიდვრის სოუსი ნივრით ზამთრისთვის, რომ ოჯახის ბიუჯეტი დაზოგოთ.

აღსანიშნავია, რომ ბავშვებს ასეთი დანამატი მაკარონთან ერთად ძალიან მოსწონთ. მაღაზიაში ნაყიდი საბავშვო კეტჩუპი შინ მომზადებული პომიდვრის სოუსს ვერ შეედრება. ის ხომ ასეთი არომატული, ფერადი და ცხარეა.

სად შევინახოთ პომიდვრის სოუსი ნივრით

ქილები პომიდვრის სოუსით მაცივარში ან სარდაფში შეინახეთ. მზის პირდაპირ სხივებს მოარიდეთ. ასე კაშკაშა პომიდვრის სოუსის გემოთი დიდხანს ისიამოვნებთ.

ინგრედიენტები:

  • 3 კგ პომიდორი
  • 3 ნიორი
  • 200 მლ მზესუმზირის ზეთი
  • 2 ს/კ მარილი
  • 7 ჩ/კ ძმარი
  • 1 კგ ბულგარული წიწაკა
  • 1 ჩილის წიწაკა
  • 200 გ შაქარი
  • 1 ჩ/კ შავი წიწაკა (დაფქული)

მომზადების წესი:

1. პომიდორი კარგად გარეცხეთ და ნაჭრებად დაჭერით. წითელი ბულგარული წიწაკა გარეცხეთ, ყუნწი და თესლი მოაშორეთ. წიწაკა დიდ ნაჭრებად დაჭერით.

2. ბოსტნეული ხორცსაკეპში გაატარეთ. ნიორი გაასუფთავეთ. ნიორი და ცხარე წითელი წიწაკა ცალკე გაატარეთ.

3. დაქუცმაცებული პომიდორი და ტკბილი წიწაკა დიდ ქვაბში მოათავსეთ. მზესუმზირის ზეთი ჩაასხით. მარილი, შაქარი და დაფქული შავი წიწაკა დაუმატეთ. ქვაბი ცეცხლზე დადეთ.

4. ადუღების შემდეგ ბოსტნეულის პიურე ნახევარი საათით ხარშეთ. შემდეგ დაუმატეთ დაქუცმაცებული ნიორი და წიწაკა. 9%–იანი ძმარი ჩაასხით. ყველა ინგრედიენტს კარგად აურიეთ. 2 წუთი ხარშეთ.

5. ცხელი სოუსი სტერილურ ქილებში ჩაასხით. თავსახურები მჭიდროდ დაახურეთ. პლედში შეფუთეთ. სამზარეულოში სრულ გაცივებამდე გააჩერეთ.

ასეთი სოუსი ნივრით შეგიძლიათ გამოიყენოთ ლაზანიასთვის სოუსი ბოლონეზეს მოსამზადებლად. მაკარონისთვის იდეალური შემავსებელია. პიცის სოუსად იდეალურია.