კენკრის ფუნთუშები ღუმელში

624

საფუარიან ცომთან მუშაობა ძალიან მიყვარს. მისგან ხშირად ვამზადებ ფუნთუშებს.

კენკრის სეზონზე უამრავჯერ ვიყენებ ამ რეცეპტს, შედეგი უბრალოდ ენით აღუწერელია!

ინგრედიენტები

  • რძე 300მლ
  • საფუარი 15გ
  • შაქარი 175გ
  • ხორბლის ფქვილი 650გ
  • კვერცხი 4 ცალი
  • მზესუმზირის ზეთი 150მლ
  • მარილი 0,5 ჩაის კოვზი
  • შტოში 200გ
  • მოცვი 200გ
  • სახამებელი 1 უფრის კოვზი

მომზადება

1.100მლ თბილ წყალში გახსენით საფუარი, 25გ შაქარი, 50გ ფქვილი და მარილი, მოურიეთ. გადააფარეთ სუფთა პირსახოცი და დაელოდეთ 30 წუთი.

2.ამასობაშ ათქვიფეთ 3 კვერცხი, 50გ შქარი და ზეთი. მიღებული მასა დაუმატეთ პირველს. მოასხით 30მლ რძე და მოაყარეთ 500გ გაცრილი ფქვილი.

3.დაიწყეთ ცომის მოზელვა. შეგიძლიათ დაუმაოთ ფქვილი. ცომი უნდა მიიღოთ მკვრივი და ამავდროულად ელასტიური. დაუმატეთ ცოტა ზეთი და შეფუთეთ.

4.მვამზადოთ კენკრა, მოაყარეთ 100გ შაქარი და სახამებელი, მოურიეთ.

5.ცომი გაყავით 180-20 ნაწილად. თითოეულში მოათავსეთ შიგთავსუ და დაელოდეთ 15 წუთი.

6.გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 20-25 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!