ეს რეცეპტი ბოშა გალინასთან ვნახე. ტკბილეულის მარტივად და კონსერვანტების გარეშე მომზადება იმდენად მიყვარს, რომ იმწამსვე გადავწყვიტე – წითელი მოცხარის მურაბა საკუჭნაოში დახლზე აუცილებლად უნდა მქონდეს.
ამ მურაბაში 100% ვიტამინებია, რადგან ხარშვის გარეშე მზადდება. კენკრის მჟავე გემოს მოსაშორებლად ცოტა მეტი შაქრის გამოყენებას გირჩევთ. მურაბის მომზადების კლასიკური ვარიანტია 1:1, მაგრამ დიასახლისი გალინა გირჩევთ, რომ კენკრა იყოს ცოტა, შაქარი კი ბევრი. სხვა ინგრედიენტების დამატება საჭირო არაა!
წითელი მოცხარის მურაბა
დღეს „გასტრონომია“ წითელი მოცხარის ხარშვის გარეშე მომზადების რეცეპტს გიზიარებთ.
ინგრედიენტები:
- 1 კგ წითელი მოცხარი
- 1,5 კგ შაქარი
მომზადება:
1. ქილები სოდით გარეცხეთ და მდუღარე წყლით გაასტერილეთ. სხვათა შორის, უფრო სწრაფი მეთოდიც არსებობს – ცივი სტერილიზაცია. ის მეთოდი აირჩიეთ, რომელიც თქვენთვის უფრო კომფორტულია.
2. მოცხარი ცივ, გამდინარე წყალში გარეცხეთ და ყუნწები მოაშორეთ. მოცხარი საწურში გადაიტანეთ და მდუღარე წყალი გადაავლეთ. ეს კენკრაში პექტინების გასასივებლად არის საჭირო.
3. მოცხარი ღრმა თასში გადაიტანეთ, შემდეგ ორ მიდგომაზე შაქარი დაუმატეთ. ბლენდერით 10 წუთით ათქვიფეთ, სანამ ერთგვაროვან თხევად მასას არ მიიღებთ. შემდეგ საწურში გადაწურეთ.
4. მიღებული კენკრის პიურე სუფთა, სტერილურ ქილებში გადაანაწილეთ. პოლიეთილენის თავსახურები დაახურეთ და მოხუფეთ. ამ რაოდენობის ინგრედიენტებიდან 2,2 ლ მურაბა გამოგივათ.
ცივი კენკრის მურაბა გრილ ადგილას შეინახეთ: სარდაფში ან მაცივარში. გემრიელად მიირთვით!
წითელი მოცხარის მურაბა ამ რეცეპტით ყოველთვის გამოდის! არომატული ტკბილეული შეგიძლიათ დესერტებს დაუმატოთ. გურმანები მას ხორციან კერძებთან იყენებენ. შეგიძლიათ ბლინებთან, ოლადებთან, ხაჭოკვერებთან, ასევე ქათმის ხორცთან, ბატის ხორცთან, ღორის და ძროხის კერძებთან გამოიყენოთ.