ნაზუქს ტრადიციულად თონეში აცხობენ – ასე განსაკუთრებით გემრიელი და არომატული გამოდის, მაგრამ ღუმელშიც შეიძლება გამოცხობა.
ინგრედიენტები:
- 500 მლ რძე
- 10 ცალი კვერცხი
- 800 გ შაქარი
- 3 ჩ.კ. მშრალი საფუარი
- 200 გ კარაქი
- 200-250 მლ არაჟანი
- 450 გ ქიშმიში
- 20 გ ვანილი
- 1 ჩ.კ. დარიჩინი
- 2500 ფქვილი
- 3 კვერცხის გული
მომზადების წესი:
- 800 გ შაქარი და 10 ცალი კვერცხი ათქვიფეთ.
- თბილ რძეში გაქენით საფუარი, დაუმატეთ გამდნარი კარაქი, მწიკვი მარილი, არაჟანი და გოგლიმოგლი.
- მასა ერთგვაროვანი რომ გახდება, დაუმატეთ ფქვილი, ქიშმიში და სანელებლები.
- ცომი დადგით ასაფუებლად. როცა აფუვდება, ჩაზილეთ და ერთხელ კიდევ დააცადეთ აფუება.
- აფუებული ცომი დაყავით გუნდებად, მიეცით მოგრძო, ოვალური ფორმა და ცალი მხარე ცოტათი გაუბრტყელეთ.
- მოათავსეთ თუნუქის ფურცელზე, წაუსვით გათქვეფილი კვერცხის გული და გამოაცხვეთ 220 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.
ულუფა: 20 ცალი
მომზადება: 30 წთ+დრო ცომის ასაფუებლად
გამოცხობა: 25 წთ.