როდის უნდა დაამწნილოთ კომბოსტო

628

კომბოსტოს მწნილი უამრავ კერძს უხდება და ავსებს გარნირის სახით.

დღს ჩვენ მისი დამწნილების სწრაფ და მარტივ ხერხს გასწავლით.

ინგრედიენტები

  • 1 კომბოსტო
  • 2 სტაფილო
  • 3 სუფრის კვზი მარილი
  • 2ლ წყალი
  • სანელებლები გემოვნებით
  • 2 სუფრის კოვზი შაქარი

მომზადება

1.გაასუფთავეთ კომბოსტო და დააქუცმაცეთ.

2.გაასუფთევთ სტაფილო და წვრილად დაჭერით.

3.კარგად გადაურიეთ სტაფილო და კომბოსტო, მოათავსეთ 3ლ ქილაში.

4.წყალში გახსენით მარილი, სანელებლები და აადუღეთ მასა. მიღებული კი ჩაასხით ქილებში.

ქილა თავმოხდილი შეინახეთ 2 დღე, შეგიძლიათ დააფაროთ ხელის ხელსახოცი.

5.დრო და დრო ჩაჩხვლიტეთ კომბოსტო დანით, ამოურიეთ.

ბოლოს, გადაიტაენთ მწნილი ქვაბში და მოაყარეთ შაქარი. მოურიეთ, დაელოდეთ მის გალღობას და ისევ მოათავსეთ ქილებში.

შეინახეთ მაცივარში 24 საათი.

გემრიელად მიირთვით!