მასტერ-შეფ 5 ის გამარჯვებული საავტორო წიგნში მოვძებნე ეს რეცეპტი. ამ შეფს შეუძლია უბრალო ინგრედიენტებისგან განუმეორებელი შედევრის შექმნა, დიახ ეს კერძი ერთ-ერთი მათგანია.
ინგრედიენტები
- ქათმის ფილე ძვლებით
- 20გ ჯანჯაფილის ძირი
- 1 ჩაის კოვზი მშრალი როზმარინი
- 3 სუფრის კოვზი შაქარი
- 1-2 ფორთოხალი
- ლიმონის წვენი
- ზეითუნის ზეთი
- მარილი და წიწაკა
მომზადება
1.პირველ რიგში დაამარინადეთ ფილე.
2.გამოწურეთ ნახევარი ლიმონი.
3.ჯამში მოათავსეთ ჯანჯაფილი, ლიმონის წვენი, როზმარინი და შაქარი.
4.მარინადში მოათავსეთ ფილე 15 წუთი.
5.ამასობაში მოვამზადოთ ფორთოხალი. დაჭერით, მოასხით ლიმონის წვენი და მოაყარეთ შაქარი.
6.აადუღეთ დაბალ ცეცხლზე, დაელოდეთ გაგრილებას და შესქელებას.
7.მოთუშეთ პროდუქტები ზეთში.
8.გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე.
9.ხორცი მოათავსეთ ფორმაზე, მოასხით ზეთი, რომელშიც ის ითუშებოდა და მარინადი.
10.ზემოდან გადაანაწილეთ ფორთოხალი და გამოაცხეთ 20-25 წუთი.
11.მოასხით მნანქარი.
12.უგემრილესი კერძი მზად არის!
გემრიელად მიირთვით!