გარნირიც და ხორციანი კერძიც: წვნიანი კატლეტი კარტოფილის ბალიშზე

214

გსურთ მიირთვათ გემრიელი კატლეტი, მაგრამ ცხიმის შხეფებისგან ქურის გაწმენდის სურვილი არ გაქვთ? იმედი არ გაიცრუოთ. წვნიანი კატლეტი კარტოფილზე გამოაცხვეთ. არანაირი ჭუჭყიანი ჭურჭელი.

ამ კერძის უპირატესობაა ის, რომ ბოსტნეულის გარნირი და ხორცი ერთდროულად მზადდება. სანამ კატლეტი კარტოფილით ღუმელში ცხვება, ახალი ბოსტნეულით მსუბუქი სალათის მომზადების დრო გაქვთ. ასეთი ვიტამინებით მდიდარი წასახემსებელი ნოყიერი კერძის იდეალური დანამატია.

როგორ მოვამზადოთ გემრიელი კატლეტი კარტოფილზე

კარტოფილის ბალიშზე ხორცის გამოცხობა მარტივია. როგორც ცეცხლგამძლე ფორმა, ასევე ჩვეულებრივი საცხობი ფორმა შეგიძლიათ გამოიყენოთ. მეორე შემთხვევაში კარტოფილის ფენა ნაკლებად მაღალი გამოდის, მაგრამ ეს გემოზე არ აისახება. გარნირი ხორცის წვენით და არომატით კარგად არის გაჯერებული. იდეალურია!

ინგრედიენტები:

  • 250 გ ღორის ხორცი
  • 300 გ ხახვი
  • 100 გ პური
  • 100 გ მაიონეზი
  • 1 ჩ/კ მარილი
  • 1 ჩ/კ ნივრის ფხვნილი
  • 250 გ ძროხის ხორცი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 500 გ კარტოფილი
  • დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
  • 2 ჩ/კ პაპრიკა

მომზადების წესი:

1. პური ცოტა წყალში ჩაალბეთ. ხახვი გაასუფთავეთ. 200 გ ბოსტნეული, ღორის და ძროხის ხორცი ხორცსაკეპში დააქუცმაცეთ. პური გაწურეთ და ხორცსაკეპში გაატარეთ. ინგრედიენტები აურიეთ.

2. ნიორი გაასუფთავეთ. 1 კბილი ნიორი დაჭყლიტეთ. ნიორი და 0,5 ჩ/კ მარილი ფარშს დაუმატეთ. 0,5 ჩ/კ ხმელი ნიორი, 1 ჩ/კ დაფქული პაპრიკა და შავი წიწაკა დაუმატეთ. ერთიანი მასის მიღებამდე აურიეთ.

3. კარტოფილი გათალეთ და მსხვილად გახეხეთ. დარჩენილი ხახვი წვრილად დაჭერით. 1 კბილი ნიორი დაჭყლიტეთ. ნიორი და ხახვი კარტოფილს აურიეთ.

4. მაიონეზი და 0,5 ჩ/კ მარილი, დარჩენილი სანელებლები დაუმატეთ. კარგად აურიეთ, რომ ერთიანი მასა მიიღოთ.

5. საცხობ ფორმაში კარტოფილის მასა თანაბრად გადაანაწილეთ. ხელები წყლით დაისველეთ და ხორცის ფარშიდან კატლეტები მოამზადეთ. კარტოფილზე დააწყვეთ, მსუბუქად ჩააწექით.

6. საცხობი ფორმა 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 35 წუთით აცხვეთ. მზადაა.

მომზადებამდე 5 წუთით ადრე კერძს ყველი მოაყარეთ. ყველი წინასწარ გახეხეთ. სიტყვაზე, ხორცი კარტოფილის ბალიშზე ყველის ქერქის გარეშეც შეუდარებელია. სუფრაზე გატანამდე დაჭრილი მწვანილი შეგიძლიათ მოაყაროთ. არანაკლებ გემრიელი და მადისაღმძვრელი გამოვა.