ისპანახის სოუსი, რომლის გემოც ყველა გურმანისთვის დაუვიწყარი იქნება

2961

ისპანახი ძალიან კარგია სხეულისთვის. ამ ბოსტნეულს არ აქვს გამოხატული გემო, ასე რომ საუკეთესოა სხვა პროდუქტებთან კომბინაციაში. იდეალური ვარიანტია კრემისებრი სოუსიმ, განსაკუთებით გემრიელია თევზთან და ხორცთან ერთად.

მასალები:

  • ისპანახი – 200 გ
  • კრემი – 150 გ
  • კარაქი 2 ს.კ.
  • მუსკატის კაკალი
  • მარილი
  • შავი წიწაკა

მომზადება:

  1.  გარეცხეთ ისპანახი. ჩაყარეთ მარილიან წყალში.
  2.  წყალში გააჩერეთ არა უმეტეს 1 წუთისა.
  3.  ამოიღეთ წყლიდან და დაუმატეთ ყინულიანი წყალი. ამით ჭარბი სითხე შეიკუმშება.
  4.  დააბლენდერეთ ისპანახი, დაუმატეთ კრემი, აურიეთ ყველაფერი.
  5. დაუმატეთ კარაქი, მარილი და პილპილი. სურვილის შემთხვევაში
  6. შეგიძლიათ დაუმატოთ მუსკატის კაკალი.
  7. ადუღეთ ეს სოუსი მანამ, სანამ წებოვანი არ გახდება. მიირთვით ცხელი.

თუ გსურთ ნაღების გემო ჰქონდეს, დაუმატეთ გახეხილი ყველი. აუცილებლად მომაზადეთ ეს სასწაული სოუსი და რეცეპტი მეგობრებს გაუზიარეთ.