ვაშლის მარმელადი

3271

ამ საოცარი დესერტის მოსამზადებლათ, რამდენიმე ინგრედიენტი დაგჭირდებათ.

ინგრედიენტები

  • 1კგ შაქარი
  • 2,5კგ ვაშლი
  • 1 ჭიქა წყალი

მომზადება

1.ვაშლს მოაშორეთ გული, დაჭერით და მოათავსეთ 5-ლ ქვაბში. გულები მოათავსეთ ცალკე ჯამში და დაასხით წყალი, აადუღეთ 10 წუთი. ამ პროცედურით, ჩვენ შემასელებელ პექტინს მივიღებთ.

2.დროის გასვლის შემდეგ გამოწურეთ გული. ეს მასა გადაიტანეთ დაჭრილ ვაშლთან. დაუმატეთ შაქარი. ქვაბს დააფარეთ თავსაფარი, მოათავსეთ დაბალ ცეცხლზე.

3.რბილი ხილი დააბლენდერეთ. დაუმატეთ დარჩენილი შაქარი და მოურიეთ. მიღებული მასა უთავსახუროთ აადუღეთ, ხშირად ურიეთ.

4.როცა პიურე გასქელდება, ჩაასხით ღრმა ჯამში. გამოაცხეთ 100 გრადუსზე 2 საათი. მთავარია ღუმელის კარი ოდნავ იყოს შეღებული.

5.ამის შემდეგ, მარმელადმა უნდა დაისვენოს 1 ღამე. თუ თქვენი მარმელადი ზემოდან გამოშრება, ხოლო დაბლიდან არა. მაშინ ისევ მოათავსეთ ღუმელში 2 საათი. ისევ დაასვენეთ ერთი ღამე.

6.დაჭერით მარმელადი და შეახვიეთ ქაღალდში.

გემრიელად მიირთვით!