ჰუმუსი დღითი დღე ხდება უფრო პოპულარული. მას უკვე შეხვდებით ძვირედრირებული რესტორნების მენიუებშიც. ფიტნეს ბლოგერები მას მოიხსენიებენ, როგორც მცენარეული ცილის საუკეთესო მარაგს. მაგრამ მთლიანობაში ეს მხოლოდ მუხუდოს პიურეა.
ძვირადღირებული მუხუდოს გადამკიდე ჩვენ სულ დაგვავიწყდა, რომ არსებობს მისი შემცვლელი პროდუქტიც. ლობიო და ბარდაც პარკოსნების ოჯახს მიეკუთვნებიან. ლობიოში საკმარისი რაოდენობის ცილაა, ის მარტივი მოსაპოვებელია, ლობიოსაგან მომზადებული კერძები ყოველთვის გვხვდება ტრადიციულ სამზარეულოში.
ლობიოს პიურე
ინგრედიენტები
- 0,5კგ ლობიო
- 3 კბილი ნიორი
- 1 ხახვი
- 150გ სალა
- 5 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
- დაფნის ფოთოლი
- მარილი და წიწაკა
- 0,5ლ წყალი
მომზადება
1.უმჯობესია პიურე გააკეთოთ თეთრი ლობიოსაგან. ლობიოს დაასხით ცივი წყალი და დატოვეთ მთელი ღამის განმავლობაში. დილით წყალი გადაასხით და ხელახლა გამორეცეთ ლობიო. ჩვენ გთავაზობთ ამ კერძის ტაფაზე მომზადებას. ლობიოს მოხარშვას დიდი დრო უნდა, მაგრამ შეწვით ის მალევე მზადდება. ტაფის არქონის შემთხვევაში გამოდგება უბრალო ქვაბი და გაზქურა.
2.ყველა ინგრედიენტი გარეცხილი და გასუფთავებული მოათავსეთ ტაფაზე. ჩაასხით წყალი. 7-10 წუთის შემდეგ უნდა ადუღდეს. ადუღების შემდეგ დაუწიეთ ტემპერატურას და ცეცხლზე დატოვეთ კიდევ 15 წუთით.
3.ცეცხლიდან გადმოტანის შემდეგ ხახვი, ნიორი და დაფნის ფოთოლი შეგიძლიათ ამოიღოთ და გადააგდოთ. მათი მისიაა – მომზადების დროს კერძისათვის არომატის შეძენა.
4.დარჩენილი მასა ათქვიფეთ ბლენდერით ერთგვაროვნებამდე. თქვენ უნდა მიიღოთ ნოყიერი და არომატული პიურე.
5.იმის მიუხედავად, რომ ბარდის პიურე მთავარ კერძადაც გამოიყენება თქვენ შეგიძლიათ ის წარმოადინოთ სოუსთან ან მწნილ ბოსტნეულთან ერთად.
სოუსის მოსამზადებლად ზეთში მოთუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. მას დაუმატეთ დაჭრილი ნიორი.
კულეში – ეს არის ფაფა, რომელსაც ამზადებენ წყლისა და წვრილად დაჭრილი სიმინდისა ან სიმინდის ფქვილისაგან. დაკონსერვებული ბოსტნეულიდან უმჯობესია აირჩიოთ კიტრი და კომბოსტო. ყველაფერი ერთად შექმნის დაუვიწყრ გემოსა და არომატს.