ვაშლის მურაბა, როგორც ჯემი, ბოშების რეცეპტი

1523

ვაშლის ჯემი ძალიან მიყვარს, ამიტომაც სულ ვცდილობ ზამთრისთვის მოვამზადო. მის მოსაზმადებლად დაგჭირდებთ მინიმალური პროდუქტები.

ინგრედიენტები

  • ვაშლი
  • 1კგ შაქარი
  • ქვაბი (კაზანი)

მომზადება

1.ლიტრიანი ქილის თავსაფრები მოათავსეთ წყალში 5-7 წუთი. ქილწბში ჩაასხით წყალი და მოათავსეთ მიკროტალღურ ღუმელში 7 წუთი.

2.ახლა კი გადავიდეთ ვაშლთან. გაასუფთავეთ, ამოჭერით გული. სულ უნდა გამოგივიდეთ 2კგ მზა პროდუქტი.

3.მიღბული ვაშლი დაჭერით კუბიკებად.

4.ნახევარი ვაშლი მოათავსეთ ქვაბში და დაუნატეთ 0,5კგ შაქარი. შემდეგ ისევ მოაყარეთ დარჩენილი ვაშლი. ინგრედიენტები ერთმანეთს კარგად უნდა გადაერიოს. დააფარეთ ქვაბს თავსაფარი და დატოვეთ დილამდე.

5.დილით კარგად მოურიეთ ქვაბში არსებულ მასას.

6.ქვაბს დააფარეთ თავსაფარი და დადგით ცეცხლზე. როცა ჯემი ფუღილს დაიწყებს, მოაშორეთ თავსაფარი. მოხარშეთ დაახლოებით 45-50 წუთი, პერიოდულად ფრთხილად მოურიეთ.

ჯემი გადაანაწილეთ ქილებში და თავდაღმა დაალაგეთ, რათა დაისვენოს. აუცილებლად შეფუთეთ, რათა ნელა გაგრილდეს.

გემრიელად მიირთვით!