წიწაკის და ბადრიჯნის სალათი – ჩასანიშნი რეცეპტი!

2414

მე ძალიან მიყვარს ზამთრისვის მზადყოფნა. ბებიაჩემი ცივი სეზონისთვის სულ ამზადებდა ამ სალათს.

ინგრედიენტები

  • 2,5კგ ბადრიჯანი
  • 2,5 ბულგარული წიწაკა
  • 1,2კგ სტაფილო
  • 3ლ პომიდვრის წვენი
  • 20 კბილი ნიორი
  • 2 სუფრის კოვზი მარილი
  • 1 ჭიქა შაქარი
  • 1 ჭიქა მცენარეული ზეთი
  • 2 სუფრის კოვზი ძამრი

მომზადება

1.სალათის მოსამზადებლად, შეგიძლიათ გამოიყენოთ პოიდვრის წვენი ან ცოცხალი პომიდორი. ბებიაჩემი წვენს ოველთვის თვითონ ამზადებდა.

გარეცხეთ პომიდორი, წვრილად დაჭერით, დაბალ ცეცხლზე მოხარშეთ.

2.სტაფილო და ბადრიჯანი დაჭერით მრგვლად, შემდეგ შეწვით ზეთში. წიწაკა გაასუფთავეთ და დაჭერით.

3.მზა პომიდორი გამოწურეთ. მიღებული პომიდორი ჩაასხით ჯამში და დაუმატეთ წიწაკა. დადგით ცეცხლზე და დაელოდეთ 3 წუთი. მათი მოხარშვის შემდეგ, დაუმატეთ დანარჩენი ბოსტნეული. ნიორი დაჭერით თქვენთვის სასურველ ფორმაზე.

4.დაუმატეთ მარილი, წიწაკა, შაქაი და მცენარეული ზეთი. ისევ მოათავსეთ ცეცხლზე, ადუღების შემდეგ მოხარშეთ 25 წუთი, ხშირად ურიეთ. დაუმატეთ ძმარი და დაელოდეთ 5 წუთი. სალათი მოათავსეთ სტერიულრ ქილებში.

ქილები მოათავსეთ გრილ ადგილას და დატოვეთ ზამთრამდე.

გემრიელად მიირთვით!