წვნიანი ქათმის ბარკლები ხრაშუნა საფანელში ცეცხლზე: საუკეთესო რეცეპტი ბუნებაში პიკნიკისთვის

1962

ნაზი ქათმის ხორცი შეუცვლელი პუნქტია უამრავი კერძის რეცეპტში, რომლების მომზადება ბუნებაში შეგიძლიათ. როგორც წესი, ხორცს ამარინადებენ და შემდეგ ნახშირზე წვავენ. ამგვარად მომზადებული ხორცის არომატს ვერაფერი შეედრება.

გთავაზობთ წვნიანი ქათმის ბარკლების მომზადების რეცეპტს. მას ცეცხლზე იოლად მოამზადებთ, მთავარია შესაფერისი დიდი ქვაბი გქონდეთ. მოამზადეთ დიდი რაოდენობით, რადგან გემრიელი კერძი მომენტალურად გაქრება.

ინგრედიენტები

  • 2 კგ ქათმის ბარკალი
  • 250 გრ ფქვილი
  • 1 ს.კ. ნივრის ფხვნილი
  • 1 ს.კ. ჯანჯაფილი
  • 0,75 ჩ.კ. პაპრიკა
  • 1 ს.კ. ქათმის ხორცის სუნელები
  • წიწაკა ჩილი გემოვნებით
  • 1 ჩ.კ. ქონდარი
  • 1 ჩ.კ. კურკუმა
  • 200 მლ ნაღები
  • 2 კვერცხი
  • 50 გრ საფანელი
  • ზეთი გემოვნებით

მომზადება

1. გარეცხეთ ბარკლები, მოაცილეთ კანი და ჩაჭერით. ღრმა თასში შეურიეთ სუნელები, დაასხით ნაღები და მოურიეთ.

2. ამოავლეთ სუნელების ნაზავში ხორცი, დადგით 1 საათით. დაუმატეთ კვერცხი და კარგად მოურიეთ.

3. დაუმატეთ 30 გრ ფქვილი. ამოავლეთ ფქვილისა და საფანელის ნაზავში. ჩაასხით ქვაბში ზეთი ისე რომ ფრიტიური გამოვიდეს. დადგით ცეცხლზე და გაახურეთ დაახლოებით 170 გრადუსამდე.

4. მოათავსეთ ქვაბში ხორცის ნაწილი და დაახლებით 10 წუთის განმავლობაში შეწვით. დაალაგეთ ქაღალდის ხელსახოცზე. შეწვით დანარჩენი ხორცი იგივენაირად.

ასეთი გემრიელობა დიდსაც უყვარს და პატარასაც. მოამზადეთ სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!