სკუმბრიის გემრიელად დამარინადება სახლში მარტივი საქმეა, როცა მზარეულის რეკომენდაციების მიხედვით ამზადებთ. Gastronomia.ge–ს რედაქცია გიამბობთ, როგორ აქციოთ უბრალო თევზი ნამდვილ დელიკატესად. 5 საათში წვნიანი სკუმბრია კაპიტნურად მზად გექნებათ.
ხახვი, პომიდორი, ნიორი და სანელებლები კერძს საოცარ არომატს ანიჭებს. თევზი წარმოუდგენლად ცხარე გამოდის, ამიტომ გარნირის მომზადების ლოდინი რთულია. სკუმბრიის ნაჭერი პურის ნაჭერს ითხოვს. ძალიან ნოყიერი წასახემსებელი გამოდის.
სკუმბრია კაპიტნურად: როგორ მოვამზადოთ
თევზი ორ კონტეინერში შეგიძლიათ დაამარინადოთ. ამ მიზნისთვის ქილა ან უბრალოდ ღრმა თასი გამოიყენეთ. თუ თავსახური არ გაქვთ, შესაფუთი პარკი გამოგადგებათ.
ინგრედიენტები:
- 2 სკუმბრია
- 2 კბილი ნიორი
- 15 გ ქინძი
- 2 ს/კ სოიოს სოუსი
- 1 ს/კ ძმარი
- 1 ჩ/კ ქინძის მარცვლები
- 1 ხახვი
- 1 პომიდორი
- 1 ს/კ შაქარი
- 1 ჩ/კ მარილი
- 20 მლ მზესუმზირის ზეთი
- შავი წიწაკა (დაფქული) გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. თევზი გაწმინდეთ, თავი მოაჭერით. სკუმბრია პატარა ნაჭრებად დაჭერით.
2. ქინძი გარეცხეთ და ხახვი გაასუფთავეთ. მსხვილად დაჭერით. პომიდორი კარგად გარეცხეთ და მსხვილად დაჭერით.
3. ნიორი გაასუფთავეთ. თხელ ფირფიტებად დაჭერით. ნიორი მწვანილს და მზა ბოსტნეულს აურიეთ. შაქარი, მარილი და დაფქული შავი წიწაკა დაუმატეთ. სოიოს სოუსი, ძმარი (9%) და მზესუმზირის ზეთი მოასხით.
4. ქინძის მარცვლები დააქუცმაცეთ და დანარჩენ ინგრედიენტებს დაუმატეთ. კარგად აურიეთ. მარინადი ქილაში მოათავსეთ და სკუმბრია დაუმატეთ. კარგად აურიეთ. თავსახური დაახურეთ და 5 საათით მაცივარში შეინახეთ.
გემრიელი სკუმბრია მზადაა! სუფრაზე ნაზ კარტოფილის პიურესთან ერთად გაიტანეთ. გემრიელი ვახშამი თევზის მოყვარულებს მოეწონება. თუ ადრე სკუმბრიის დამარინადება არ გიცდიათ, ახლა დროა.