სახლში მომზადებული კეტჩუპი აუცილებლად გაატარეთ ხორცსაკეპში მოხარშვამდე, ამის მიზეზს სტატიაში მოგახსენებთ

1938

რათა კეჩუპი 100% იდეალური გამოვიდეს, თავდაპირველად ის გაატარეთ ხორცსაკეპში და შემდეგ მოხარშეთ – ეს აუცილებელი წესია!

ამ სოუსთან ერთად ყველა კერძი უფრო გემრიელია!

როგორ მოვამზადოთ კეჩუპი ზამთრისთვის

ინგრედიენტები

  • 4კგ პომიდორი
  • 4კგ ხახვი
  • 1კგ ვაშლი
  • 2 სუფრის კოვზი მარილი
  • 1 სუფრის კოვზი შაქარი
  • 0,5 სუფრის კოვზი ძმარი
  • 1 ჩაის კოვზი წითელი წიწაკა
  • მწიკვი დარიჩინი

მომზადება

1.გარეცხეთ ვაშლი და პომიდორი. თითოეული ეს ინგრედიენტი დაჭერით 4 ნაწილად. მოათავსეთ სქელ ძირიან ქვაბში და მოხარშეთ 2 საათი.

2.გააგრილეთ, შემდეგ გაამოატარეთ ხორცსაკეპში პომიდორი, ვაშლი და ხახვი.

3.მასას დაუმატეთ შაქარი, მარილი, ძმარი, წიწაკა, დარიჩინი. კარგად მოურიეთ და დადგით ცეცხლზე.

მომავალი კეჩუპი წამოადუღეთ და მოხარშეთ 15-20 წუთი.

4.ცხელი სოუსი გადაანაწილეთ ქილებში.

გემრიელად მიირთვით!