ადრე დიასახლისებს უწევდათ ზაფხულსა და შემოდგომას ჟოლოს შენახვა, რათა მთელი წლის განმავლობაში ოჯახი გაეხარებინათ. ზოგი უბრალოდ ათავსებს პაკეტში და ყინავს, მაგრამ დღეს ჩვენ მეტად საინტერესო ვარიაციას შემოგთავაზებთ.
გამოცდილი დიასახლისები დარწმუნებულები არიან, რომ ნებისმიერი კენკრა შაქრის გარეშე უნდა გავყინოთ.
მისი შენახვის მილიონი ვარიანტი არსებობს. ჩვენ გირჩევთ გარეცხოთ რამდენიმეჯერ და შემდეგ გაყინოთ.
გაშრობის შემდეგ ჟოლო გადაიტანეთ ღრმა ჯამში. დააბლენდერეთ.
ამოავსეთ ის ფორმები, რომლებიც გაქვთ (კანფეტის, ყინულის). შეინახეთ საყინულეში.
გაყინული პროდუქტი შეგიძლიათ გამოიყენოთ ჩაისთან და დესერტებთან.
პიურეს შენახვა პაკეტშიც შეგიძლიათ.
პაკეტში შენახვა ძალიან მოსახერხებელია.