კომბოსტოს მწნილი ძმრის გარეშე, რომელიც მეორე დღეს მზადაა

486

შარშან ბევრი კომბოსტოს მწნილი მოვამზადე, მაგრამ ზაფხულის დასაწყისში წასახემსებელი უკვე დასრულდა. საბედნიეროდ, ახალი მოსავალი დროულად მოვიდა. მაშინვე გამოვიყენე. მწნილი არა მხოლოდ კლასიკური, არამედ სწრაფი რეცეპტით მოვამზადე. კომბოსტოს მწნილი ერთ დღეში არა მხოლოდ მჟავე და ხრაშუნა, არამედ ტრადიციული გამოდის. როგორც ახალი, ასევე ძველი კომბოსტო შეგიძლიათ გამოიყენოთ.

ჩემს სახლში დამწნილებული ბოსტნეული უფრო პოპულარულია, ვიდრე დამარილებული. ქმარი პომიდვრის მწნილზე გიჟდება, დედამთილი ყოველთვის 1 ქილა ვაშლის მწნილს მთხოვს. აი, კომბოსტოს მწნილი უკონკურეტოა. კარგია, რომ მის მომზადებას დიდი დრო არ სჭირდება.

კომბოსტოს მწნილი ერთ დღეში: რეცეპტი ძმრის გარეშე

რა თქმა უნდა, ინტერნეტში კომბოსტოს მწნილის ბევრი საეჭვო რეცეპტი გვხდება. ზოგიერთი მათგანი იმდენად სარისკოა, რომ პროდუქტის დახარჯვაც არ მსურს. აი, დღევანდელი მეთოდი პირადად გამოცდილი მაქვს. მარტივად მზადდება. მხოლოდ ინგრედიენტების მომზადება დაგვრჩა!

ინგრედიენტები:

  • 3 კგ თეთრი კომბოსტო
  • 1 ს/კ შაქარი
  • 1 ჩ/კ თაფლი
  • 2 სტაფილო
  • 1,5 ს/კ მარილი
  • 1 ლ წყალი

მომზადების წესი:

1. კომბოსტო გარეცხეთ და გაწმინდეთ. ხვიტი მოაშორეთ. წვრილად დაჭერით. სტაფილო გათალეთ და მსხვილად გახეხეთ. მზა პროდუქტები თასში აურიეთ, ხელით არ დასრისოთ.

2. სამლიტრიან ქილაში ან ორ 1,5-ლიტრიან ქილაში ნარევი ჩატუმბეთ. თბილი ანადუღარი წყალი, მარილი, შაქარი და თაფლი აურიეთ. ინგრედიენტები კარგად გახსენით, სითხე კომბოსტოს დაასხით.

3. ქილებს ნეილონის თავსახური დაახურეთ და ქვაბში ჩადეთ. არ მოხუფოთ! წასახემსებელი 1 დღეში მზად იქნება. ამის შემდეგ მოხუფეთ და გრილ ადგილას შეინახეთ.

პირადად, ამ რეცეპტით კომბოსტოს ორ ქილაში ვამწნილებ: ერთს მაცივარში ვინახავ, რომ წასახემსებელი სადილსა და ვახშამზე მივირთვა, მეორეს სარდაფში ვინახავ. იქაც დიდხანს არ ინახება.