სალათი “ჩინგიზ ხანი”, რომლის შემდეგ სტუმრები “შუბას” აღარ მიეკარებიან

5651

ერადი, გემრიელი, არომატული და ნოყიერი სალათი გამოგივათ ამ რეცეპტის დამსახურებით.

სალათი ნიგვზით და ქლიავით

ინგრედიენტები

  • 2 ჭარხალი
  • 1 სტაფილო
  • 70გ მშრალი ნიორი
  • 100გ ყველი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 250გ ქათმის ფილე
  • 80გ ნიგოზი
  • მარილი და მაიონეზი გემოვნებით

მომზადება

1.თავდაპირველად კარგად გარეცხეთ ჭარხალი და სტაფილო, დაადგით მოსახარშად. ამასობაშ გახეხეთ ყველი. მოხარშული ბოსტნეული გააგრილეთ და გაასუფთავეთ, გახეხეთ.

2.მოათავსეთ ქლიავი ჯამში და დაასხით ცხელი წყალი, დატოვეთ 10 წუთი. დროის გასვლის შემდეგ, ქლიავი გააშრეთ ხელსახოცით. დააქუცმაცეთ ქლიავი.

ნიორი და ნიგოზით დააქუცმაცეთ.

3.დაჭერით ქათმის ფილე და შეწვით ტაფაზე. ხორცი მზადების პროცესში აუცილებლად დაამარილეთ.

4.ახლა კი დროა ავაწყოთ სალათი. პირველ ფენად მოატავსეთ ნახევარი ჭარხალი, ქათამი და ზემოდან მოაყარეთ ნიგოზი. დაუმატეთ მაიონეზი, სტაფილო, ყველი და ისევ მაიონეზი.

5.დაუმატეთ ქლიავის ფენა, დარჩენილი ჭარხალი, ნიორი და მაიონეზი. მოაყარეთ მწვანილი.

1 საათი შეინახეთ მაცივარში.

გემრიელად მიირთვით!