ვეგეტარიანელების საყვარელი კერძი

1016

როგორ მოვამზადოთ მუხუდო

მე უკვე დიდი ხანია ვეგეტარიანელი ვარ, ამიტომაც ბევრი რეცეპტის შესწავლა მოვასწარი ამ დროსი განმავლობაში.

მუხუდო – ეს პარკოვანი კულტურაა. ამ კერძს უამრავი ფანი ყავს. ნუტი შეიცავს უამრავ ვიტამინს – განსაკუთრებით კი B და ცილას.

მუხუდოს რულეტი

ეს რულეტი ძალიან გავს ხორციან კერძს. ვეგეტარიანელებისთვის ძალიან უნივერსალური პროდუქტია!

ინგრედიენტები

  • 2 ჩაის კოვზი ქოქოსის ზეთი
  • 1 წითელი ხახვი
  • ოხრახუში
  • 5 კბილი ნიორი
  • 450გ მოხარშული მუხუდო
  • 400გ მზა ოსპი
  • 3 სუფრის კოვზი თხევადი კვამლი
  • 0,25 ჭიქა საფანელი
  • 0,5 ჩაის კოვზი ზღვის მარილი
  • 0,5 ჩაის კოვზი დაფქული შავი წიწაკა
  • 2 სუფრის კოვზი სელის თესლი
  • 0,5 ჩაის კოვზი ბექონდარა
  • 5 სუფრის კოვზი პომიდვრის პასტა
  • 2 ჩაის კოვზი ვაშლის ძმარი
  • 1 სუფრის კოვზი თაფლი ან ნეკერჩხლის სიროფი
  • 0,25 ჩაის კოვზი ზღვის მარილი

მომზადება

1.ჯამში მოათავსეთ 2 სუფრის კოვზი პომიდვრის პასტა, ძმართან, თაფლთან და ზღვის მარილთან ერთად. კარგად მოურიეთ.

2.ხახვი, ოხრახუში და ნიორი შეწვით ქოქოსის შეთში. სელის თესლი დაალბეთ 5 სუფრის კოვზ წყალში.

3.ბლენდერში მოათავსეთ შემწვარი მასა, სეწლი, ოსპი და ცოტა კვამლი. აუცილელად დაუმატეთ საფანელი, მარილი და ბექონდარა. დააბლენდერეთ.

4.მასა მოათავსეთ გამოსაცხობ ფორმაზე, წაუსვით პომიდვრის სოუსი და გამოაცხეთ 190 გრადუსზე 50 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!