5 მარტივი წესი, რომლის წყალობით ქათმის მკერდი ყოველთვის წვნიანი გამოვა

2616

ქათმის ხორცი ბევრი გურმანის საყვარელი ტკბილეულია. ამის მიუხედავად, ქათმის ფილე საკმაოდ პრეტენზიულია, განსაკუთრებით ღუმელში მომზადების დროს. წვნიანი მკერდის ნაცვლად თქვენ შეიძლება მიიღოთ უხეში, მშრალი, უგემური რეზინა, რომელიც ქათამს მხოლოდ წააგავს.

დღეს წვნიანი, ნაზი, არომატული ქათმის მკერდის რეცეპტს გთავაზობთ. ასე გამომცხვარი ხორცი პირში უბრალოდ დნება, ამიტომ ოჯახისთვის სასწრაფოდ მოამზადეთ.

წვნიანი ქათმის ფილე

ინგრედიენტები:

  • 4 ქათმის ფილე
  • 1 ს/კ ზეითუნის ზეთი
  • ½ ჩ/კ პაპრიკა
  • მარილი, წიწაკა

მომზადება:

1. თასში თბილი წყალი ჩაასხით და მარილი დაუმატეთ. მარილის გახსნამდე აურიეთ. მზა ქათმის ფილე 15 წუთით მარილწყალში მოათავსეთ. შემდეგ ამოიღეთ და ქაღალდის პირსახოცით გაამშრალეთ.

2. ფილეს ყველა მხრიდან მცენარეული ზეთი წაუსვით. შეგიძლიათ გამდნარი კარაქი გამოიყენოთ.

3. ცალკე თასში მარილი, წიწაკა, პაპრიკა და სხვა სანელებლები სურვილის მიხედვით აურიეთ. მიღებული ნარევით ქათმის ფილე დაფარეთ.

4. ხორცი კარგად გახურებულ ღუმელში გამოაცხვეთ. თქვენ წვნიანი ფილეს მოსამზადებლად დაახლოებით 20 წუთი დაგჭირდებათ.

5. ხორცი ღუმელიდან გამოიღეთ, ფოლგა დააფარეთ და რამდენიმე წუთით გააჩერეთ.

როგორც ხედავთ, რეცეპტის მომზადება საკმაოდ მარტივია. საიდუმლო იმაში მდგომარეობს, რომ ხორცი წყალში ლბება და მაღალ ტემპერატურაზე მზადდება. ამ მეთოდით მომზადებული ქათმის მკერდი ყველა სასარგებლო ნივთიერებას შეინარჩუნებს.

სანელებლებით ექსპერიმენტების ჩატარება სცადეთ – შედეგი სასიამოვნოდ გაგაოცებთ! ამ შესანიშნავი რეცეპტის მეგობრებისთვის სოციალურ ქსელში გაზიარება არ დაგავიწყდეთ.