ახლახანს საფუარის ცომის ახალი რეცეპტი აღმოვაჩინე, რომელიც თავისი სიფაფუკით და სინაზით მაოცებს. მისი მთავარი თავისებურება ისაა, რომ მთავარი ინგრედიენტი მანანის ფაფაა. ასე ცომეული უწონო და ბოჭკოვანი გამოდის. მანანის ფაფის ფუნთუშები სუფრიდან წამებში ქრება.
ჰაეროვანი ცომეულის მომზადებისას სხვადასხვა ინგრედიენტის დამატებით ექსპერიმენტები შეგიძლიათ ჩაატაროთ. ცომს ქიშმიში ან დაქუცმაცებული კაკალი დაუმატეთ. ფუნთუშებს დაუმატეთ შოკოლადის ნატეხები, რომელიც ცხობისას დნება, საოცარ არომატს და გემოს იძლევა.
როგორ მოვამზადოთ ფუნთუშები მანანის ფაფით
საუზმის შემდეგ დარჩენილი ფაფა გამოიყენეთ ან სპეციალურად მოამზადეთ. წყალი აადუღეთ, შაქარი და მწიკვი მარილი დაუმატეთ. მანანის ბურღული დაუმატეთ, მუდმივად აურიეთ. წყლის ადუღების შემდეგ 2 წუთით ხარშეთ. თავსახური დაახურეთ და 10 წუთით გააჩერეთ, რომ გასივდეს. მანანის ფაფა მზადაა!
ინგრედიენტები:
- 2 კვერცხი
- 25 გ საფუარი
- მწიკვი მარილი
- 150 მლ რძე
- 150 გ სახამებელი
- 100 გ შაქარი
- 300 გ მანანის ბურღული
- 600 გ ხორბლის ფქვილი
- 100 გ კარაქი
მომზადების წესი:
1. კვერცხი, შაქარი და მარილი ათქვიფეთ. მოხარშული მანანის ფაფა, დაპრესილი საფუარი და გამდნარი კარაქი დაუმატეთ. სათქვეფით აურიეთ.
2. თბილი რძე დაასხით. ხორბლის ფქვილი და სახამებელი დაუმატეთ. ცომი 10 წუთით მოზილეთ. პარკი დააფარეთ და 50 წუთით სითბოში გააჩერეთ.
3. ცომი 15 თანაბარ ნაწილად დაყავით. ჯერ დააგუნდავეთ, შემდეგ ძეხვის ფორმა მიეცით. მიღებული ძეხვებიდან 5 ნაწნავი გააკეთეთ.
4. საცხობ ფორმაში პერგამენტის ქაღალდი ჩააფინეთ და მომავალი ფუნთუშები ჩააწყვეთ. პირსახოცი დააფარეთ და 30 წუთით გააჩერეთ. ათქვეფილი კვერცხის გული წაუსვით. 180 გრადუსზე 25 წუთით აცხვეთ.
მზა ფუნთუშებს შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ და სუფრაზე გაიტანეთ. სუფრიდან მანამ გაქრება, სანამ ჩაის გამოტანას მოასწრებთ. ასეთი არომატული ცომეულის წინაშე ცდუნების გაძლება რთულია.