როცა საყინულეში ხეკი მაქვს, ამ სამიდან ერთ-ერთ კერძს ვამზადებ: შემწვარი თევზი, მოთუშული ტომატში ან არომატული უხა. პირველი ვარიანტი ყველაზე მარტივია, მაგრამ თუ გსურთ, კერძი გაამრაფალფეროვნოთ, ხეკი ხახვით – საუკეთესო არჩევანია.
ეს მარტივი და გემრიელი კერძი ყოველდღიური ვახშმისთვის ზედგამოჭრილია. მოდით, დღესვე სცადეთ და თავადვე დარწმუნდით.
ინგრედიენტები
- 1 კგ ხეკი
- 2 ც ხახვი
- 35 გრ კარაქი
- 3 ც წიწაკა
- 10 ც შავი პილპილის კაკალი
- 2 დაფნის ფოთოლი
- მარილი გემოვნებით
მომზადება
- გარეცხეთ თევზი და კარგად გაასუფთავეთ.
- დაჭერით ნაჭრებად, დაუმატეთ მარილი.
- დაადნეთ ტაფაზე კარაქი, დაუმატეთ დაფნის ფოთოლი და პილპილის კაკლები.
- დაჭერით ხახვი ნახევარრგოლებად, დაყარეთ ტაფაზე და მოთუშეთ 3 წუთის განმავლობაში.
- მოათავსეთ ზემოდან ხეკი. მოამზადეთ ნელ ცეცხლზე 10 წუთის განმავლობაში.
- გადააბრუნეთ და კიდევ 10 წუთი მოამზადეთ.
მზა კერძს გარნირად მოუხდება გამომცხვარი კარტოფილი, ბრინჯი ან ბოსტნეული. მოამზადეთ სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!