ჰაეროვანი პეროგი „თოვლიანი“ ზღაპრული ქოქოსის არომატით

164

ჰაეროვანი ცომი საოცარი ქოქოსის გემოთი და მსუბუქი ციტრუსის არომატით, ეს შინგამომცხვარი ცომეულია, რომლის მომზადებას დამწყები მზარეულიც შეძლებს. საკმარისია, ყველა ინგრედიენტი აურიოთ და ღუმელში მოათავსოთ. ესეც ასე, ფორებიანი პეროგი „თოვლიანი“ მზადაა.

ამ დესერტის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ 1 ფორთოხლის ცედრა და 20 მლ მისი წვენი. რეკომენდებულია,  1 დიდი და მწიფე ციტრუსი შეიძინოთ და ეს ინგრედიენტები ცალ–ცალკე არ იყიდოთ.

როგორ გამოვაცხოთ არომატული პეროგი „თოვლიანი“ რძეზე

ტკბილი დესერტის მოყვარულებს გირჩევთ, ცომს კიდევ ერთი პროდუქტი დაუმატოთ. ცოტა თეთრი შოკოლადი მსხვილად დააქუცმაცეთ. ცომს დაუმატეთ და აურიეთ. არომატული პეროგი შოკოლადის შიგთავსით, რომელიც გაჭრისას გადმოდის, პირველივე ნაჭერზე თავს შეგაყვარებთ.

ინგრედიენტები:

  • 200 გ ხორბლის ფქვილი
  • 120 გ კარაქი
  • 7 გ გამაფხვიერებელი
  • 10 გ ფორთოხლის ცედრა
  • 40 გ ქოქოსის ფანტელები
  • 2 კვერცხი
  • 140 გ შაქარი
  • მწიკვი მარილი
  • 20 მლ ფორთოხლის წვენი
  • 100 მლ რძე

მომზადების წესი:

1. ღრმა ჭურჭელში კვერცხი, მარილი და შაქარი აურიეთ. სათქვეფით ათქვეფეთ. რბილი კარაქი და რძე დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.

2. 100 გ ხორბლის ფქვილი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. წვრილად გახეხილი ციტრუსის ცედრა და ქოქოსის ფანტელები დაუმატეთ. ფორთოხლის წვენი ჩაასხით. ისევ აურიეთ.

3. დარჩენილი ფქვილი და გამაფხვიერებელი დაუმატეთ. ერთიანი მასის მიღებამდე აურიეთ. ფორმას პერგამენტი ჩააფინეთ. ცომი ჩაასხით.

4. ღუმელი 180 გრადუსამდე გააცხელეთ. ცომეული 40 წუთით აცხვეთ.

კბილის ჩხირით პეროგის მზაობა შეამოწმეთ. ცოტა ხნით გააგრილეთ და სურვილისამებრ მორთეთ. ამისთვის გამოიყენეთ შოკოლადის ჭიქური და ქოქოსის ფანტელები. ძალიან ლამაზი გამოვა. 100 გ თეთრი შოკოლადი დააქუცმაცეთ და თასში გადაიტანეთ. 50 მლ ნაღები (მინიმუმ 33%–იანი) ადუღებამდე მიიყვანეთ. თეთრი შოკოლადი დაასხით და კარგად აურიეთ. რბილი კარაქი დაუმატეთ. ერთიანი მასის მიღებამდე აურიეთ. ჭიქური 15 წუთით მაცივარში შეინახეთ, შემდეგ პეროგი გააფორმეთ.