წიწიბურის ფაფა, რომელიც მაგიდიდან წამებში ქრება

2592

დღეს თქვენ იდეალურ გრეჩიხის ფაფას მოამზადებთ ამ სტატიის დამსახურებით. რაც მთავარია ყველას ძალიან მოსწონს.

როგორ მოვამზადოთ გრეჩიხა

წიწიბურა- უნივერსალური მარცვალია. ის უხდება ხორცს, თევზს და ბოსტნეულს. ამ ინგრედიენტით უამრავი კერძის მომზადება შეიძლება.

მისი მთავარი არსი სწრაფად მზადებაშია. თითქოს მარტივად მზადდება, მაგრამ საჭიროა რამდენიმე ნიუანსის გათვალისწინება.

კარგად გარეცხეთ წიწიბურა და გააშრეთ ქაღალდის ხელსახოცით.

იდეალური შედეგის მისაღებაად საჭიროა შესაფერისი ჭურჭლის შერჩევა. უმჯობესია მოხარშოთ ჩუგუნის ქვაბში. თუ ამ სახის ჭურჭელი არ გაქვთ, მაშინ გამოიყენეთ სქელ ძირიანი.

წყალზეც ბევრი რამს არის დამოკიდებული. ის უნდა იყოს იდეალურად სუფთა ან გაფილტრული. რათა ფაფა გამოვიდეს რბილი, წიწიბურის მარცვლები მოხრშვამდე უნდა მოხალოთ. ზეთი დაასხით ტაფაზემ გააცხელეთ და დაყარეთ გრეჩიხა.

აქ მთავარია პროპორციულობის დაცვა. რათა მიაღწიოთ იდეალურ კონსისტენციას, თქვენ დაგჭირდებათ 1 ნაწილი წიწიბურა და 2 ნაწილი წყალი. მაგრამ თუ უფრო წვნიანი გიყვართ, მაშინ 2,5 ნაწილი წყალი.

წიწინურა ჩაყარეთ ადუღებულ წყალში და დააფარეთ თავსაფარი ქვაბს, არ მოურიეთ მასას. მომზადების შემდეგ, ქვაბი შეფუთეთ და დაელოდეთ გაგრილებას.

მთავარი მომენტი, მარილი მომზადების შემდეგ უნდა დაამატოთ. უმჯობესია გამოიყენოთ ზღვის მარილი.

როცა ფაფა წამოდუღდება, 2 წუთი მოხარშეთ დიდ ცეცხლზე. როცა ამოფუვდება ცეცხლი საშუალო დონემდე ჩამოიყვანეთ. ხლო 2 წუთის შემდეგ მინიმალურ სიმძლავრეზე დატოვეთ.

გემრიელად მიირთვით!