ყავის მარინადი მწვადისთვის. ხორცი წვნიანი და გემრიელია

161

კულინარიულ სიახლეებს ყოველთვის ვეძებ. რა საჭიროა „ველოსიპედის გამოგონება“, თუ ჩვენამდე უკვე გამოიგონეს? ეს რეცეპტი ჩემი წლის აღმოჩენა გახდა. ყავის მარინადმა ღორის კისერს განსაკუთრებული ნოტები შემატა. პიკანტური, თამამი და უჩვეულოა. მზა მწვადის სუნი უბრალოდ შესანიშნავია.

იმის თქმა, რომ გემრიელი გამოვიდა, ნიშნავს, რომ არაფერი თქვა. ხორცი საოცარი გამოდის. ძალიან წვნიანი, თანაბრად შემწვარი და საოცრად მადისაღმძვრელი. მარინადი ყავის საფუძველზე ჩვენს ოჯახში დიდხანს დარჩება, რადგან ქმარი სხვა რეცეპტით მომზადებულის ჭამაზე უარს ამბობს. ამ ღირებულ აღმოჩენას გიზიარებთ.

ყავის მარინადი მწვადისთვის: მომზადების საიდუმლო

თუ გსურთ, რომ მწვადი ნამდვილად რბილი გამოვიდეს და ადვილად იშლებოდეს, ყავის მარინადი გამოიყენეთ. არა ხსნადი, არამედ ნატურალური ყავა (თურქული უმჯობესია) გამოიყენეთ. დიდი განსხვავებაა. დიჯონის მდოგვი ჩვეულებრივით შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ. უბრალოდ მისი გემო და ეს მიმზიდველი მარცვლეული ჩვენთან ყველას მოსწონს.

ინგრედიენტები:

  • 500 გ ღორის ხორცი
  • 1 ჩ/კ მდოგვი
  • 200 მლ ყავა
  • მარილი გემოვნებით
  • 150 გ ხახვი
  • 2 ჩ/კ ბალზამირებული ძმარი
  • 2 ს/კ მზესუმზირის ზეთი
  • დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. ღორის ხორცი კუბებად დაჭერით. ბალზამირებული ძმარი, დიჯონის მდოგვი, მცენარეული ზეთი, წიწაკა და მარილი დაუმატეთ.

2. კარგად მოხარშული ყავა დაასხით და კარგად აურიეთ, რომ თითოეული ნაჭერი მარინადით დაიფაროს. ზემოდან ხორცს ხახვის რგოლები დაადეთ.

3. ხორცი მაცივარში 4–12 საათი გააჩერეთ. შემდეგ მზა მწვადი გარეთ შეწვით.

4. თუ ამის შესაძლებლობა არ გაქვთ, მულტისახარში გამოიყენეთ. ხორცი ხახვთან ერთად მულტისახარშის თასში ჩადეთ და მარინადის ნარჩენები მოაშორეთ. ხორცის რეჟიმზე 10 წუთი ჩართეთ.

5. ცოტა ხანში დაუმატეთ 100 მლ რძე, რომ გემრიელი სოუსი მიიღოთ. ხორცი თავდახურულ ჭურჭელში კიდევ 7 წუთით ჩაშუშეთ.

ასეთი ხორცით თქვენი სუფრა ან პიკნიკი ბუნებაში ნამდვილად გამოვა.