ამ რეცეპტის მიხედვით ჩვენ მივიღებთ 2კგ დესერტს, დაგვჭირდება 300-400გ მარწყვი.
აუცილებლად სცადეთ მისი მომზადება!
ინგრედიენტები
- სავოიარდის ორცხობილა 500გ
- მარწყვის წვენი 250მლ
- მარწყვი 300გ
- ნაღები 200მლ
- ყველი მასკარპონე 500გ
- შაქრის ფქვნილი 80გ
- შაქარი 50გ
- ჟელატინი 12გ
- ბაზილიკი 1-2 სუფრის კოვზი
მომზადება
- მასკარპონეს დაუმატეთ დაქუცმაცებული ბაზილიკი და მოათავსეთ მაცივარში.
- ათქვიფეთ ნაღები და ისიც შეინახეთ მაცივარში. ბილი წყალი დაასხით ჟელატინს, რათა ამოფუვდეს.
- მარწყვის ნაწილი აქციეთ პიურედ, მიღებული მასა გააცხელეთ და დაუმატეთ შაქარი, ჟელატინი. გადმიტანეთ ცეცხლიდან გასაგრილებლად.
- მასკარპონეს დაუმატეთ შაქრის ფხვნილი, ათქვეფილი ნაღები და პიურე. გამოწურეთ.
- ორცხობილები ჩაალაგეთ ფორაში. ორცხობილის შიდა მხარე დანამეთ წვენით.
- კრემის ნახევარი მოათავსეთ ორცხობილაზე, გადაანაწილეთ კიდევ ერთი ფენა სავოიარდი და შეინახეთ მაცივარში მთელი ღამე.
გემრიელად მიირთვით!