ტკბილი წიწაკის ხემსი კვერცხისა და ყველის გულსართით

1483

ბულგარული წიწაკა ჩემთვის შეუცვლელი ბოსტნეულია. უამრავი გულსართის მოფიქრება შეიძლება. ზაფხულში მაგიდაზე ყოველთვის მაქვს ტკბილი წიწაკის ხემსი.

ვჭრი ბულგარულს და ვავსებ პიკანტური გულსართით. ნაზი კვერცხისა და ყველის შიგთავსი ძალიან უდება ხრაშუნა წიწაკას. ეს ხემსი ჩემთვის სალათზე ძვირფასია.

ინგრედიენტები

  • ბულგარული წიწაკა 3 ცალი
  • კვერცხი 5 ცალი
  • ყველი 200გ
  • კამა
  • მაიონეზი 5 სუფრის კოვზი
  • ნიორი 2-3 კბილი
  • მარილი და შავი წიწაკა

მომზადება

1.მოხარშეთ კვერცხი, გააგრილეთ და გახეხეთ. ყველიც გახეხეთ და დაუმატეთ კვერცხს.

2.გულსართს დაუმატეთ კამა, დაჭყლეტილი ნიორი, მაიონეზი, მარილი და წიწაკა. კარგად მოურიეთ.

3.გაჭერით წიწაკა შუაზე, მოაშორეთ თესლი და ამოავსეთ გულსართით.

4.შეგიძლიათ წიწაკა უფრო წვრილად დაჭრათ. ასე მეტად მოსახერხებელია.

გემრიელად მიირთვით!