ვამზადებ სოკოს ნივრით, რომელიც ხორცს გემოთი არ ჩამოუვარდება

1857

სოკო ნივრით იდეალური წასახემსებელია, რომელიც თითქმის ნებისმიერ გარნირს უხდება. ვეგეტარიანელები აღფრთოვანებულნი დარჩებიან. მათი კერძი ხორციან კერძებს ყოველთვის ვერ შეეჯიბრება. ვამზადებთ სწრაფად, მარტივად და სუფთად. მართალია, კიდევ უფრო სწრაფად იჭმება, მაგრამ ეს უკვე სხვა ისტორიაა.

სოკო ნივრით

ქამა სოკო პატარა მაღაზიაშიც შეგიძლიათ იპოვოთ. მისი ფასი არ იკბინება. ცოტამ თუ იცის სოკოს კარგი რეცეპტები. კვერცხთან ერთად წვავენ ან კარტოფილს უმატებენ. ალბათ, ამით მორჩა. Gastronomia.ge–ს რედაქცია გთავაზობთ, მოამზადოთ დამოუკიდებელი კერძი, რომელიც გულგრილს არავის დატოვებს.

ინგრედიენტები:

  • 500 გ ქამა სოკო
  • 5 კბილი ნიორი
  • 1 ხახვი
  • 2 ს/კ მცენარეული ზეთი
  • 30 გ კარაქი
  • 60 მლ თეთრი ღვინო
  • 1 ჩ/კ პაპრიკა
  • 1 ჩ/კ ყავისფერი შაქარი
  • 1 კონა ოხრახუში
  • მარილი, წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. დანის ბრტყელი პირით ნიორი დაჭყლიტეთ, შემდეგ გაასუფთავეთ და წვრილად დაჭერით. ხახვი გაასუფთავეთ და პატარა კუბებად დაჭერით. ტაფაზე ზეთი გააცხელეთ. ხახვი და ნიორი დაუმატეთ და შეწვით, სანამ გამჭვირვალე არ გახდება.

2. ქამა სოკო კარგად გარეცხეთ და ოდნავ გაამშრალეთ. შემდეგ ხახვს და ნიორს დაუმატეთ. გირჩევთ, პატარა ან საშუალო სოკო გამოიყენოთ. დიდი სოკოს მომზადება მოუხერხებელია, თან ნაკლებად ლამაზია. სოკო 7 წუთით შეწვით.

3. მარილი, წიწაკა, პაპრიკა დაუმატეთ. ღვინო დაასხით. 3 წუთში ერთხელ აურიეთ. ასე ქამა სოკო 10 წუთით ამზადეთ. ქამა სოკო თხელი გარსით უნდა დაიფაროს, რაც ნიშანია, რომ სოკო ყველა აუცილებელი გემოთი გაივსო.

4. ოხრახუში წვრილად დაჭერით და ნახევარი სოკოს დაუმატეთ. მწვანილი, სოკო და წარმოქმნილი სქელი სოუსი აურიეთ. ქურა გამორთეთ. სოკო ღრმა თეფშში ჩაასხით და სუფრაზე გაიტანეთ. სუფრაზე გატანამდე დაჭრილი ოხრახუში მოაყარეთ.

სოკო ნივრით როგორც ყოველდღიურ, ასევე სადღესასწაულო სუფრაზე შესაფერისია. ზოგი უფრო მეტ სანელებელს უმატებს ან სხვა წასახემსებელს, მაგალითად, სტაფილოს. ძალიან უჩვეულო და გემრიელი გამოდის. მთავარია, რომ სიცხარეში არ გადააჭარბოთ.

მომზადებამდე რამდენიმე წუთით რამდენიმე ნაჭერი კარაქი დაუმატეთ. ასე არ დაიწვება, არამედ მთელ გემოს კერძს მისცემს და სოუსს გაასქელებს. სოკო დარბილდება და მთელ სინაზეს შეიწოვს. მსუბუქ კარტოფილის პიურესთან კომბინაციაში იდეალურია. გემრიელად მიირთვით.