რათა კეჩუპი 100% იდეალური გამოვიდეს, თავდაპირველად ის გაატარეთ ხორცსაკეპში და შემდეგ მოხარშეთ – ეს აუცილებელი წესია!
ამ სოუსთან ერთად ყველა კერძი უფრო გემრიელია!
როგორ მოვამზადოთ კეჩუპი ზამთრისთვის
ინგრედიენტები
- 4კგ პომიდორი
- 4კგ ხახვი
- 1კგ ვაშლი
- 2 სუფრის კოვზი მარილი
- 1 სუფრის კოვზი შაქარი
- 0,5 სუფრის კოვზი ძმარი
- 1 ჩაის კოვზი წითელი წიწაკა
- მწიკვი დარიჩინი
მომზადება
1.გარეცხეთ ვაშლი და პომიდორი. თითოეული ეს ინგრედიენტი დაჭერით 4 ნაწილად. მოათავსეთ სქელ ძირიან ქვაბში და მოხარშეთ 2 საათი.
2.გააგრილეთ, შემდეგ გაამოატარეთ ხორცსაკეპში პომიდორი, ვაშლი და ხახვი.
3.მასას დაუმატეთ შაქარი, მარილი, ძმარი, წიწაკა, დარიჩინი. კარგად მოურიეთ და დადგით ცეცხლზე.
მომავალი კეჩუპი წამოადუღეთ და მოხარშეთ 15-20 წუთი.
4.ცხელი სოუსი გადაანაწილეთ ქილებში.
გემრიელად მიირთვით!