აფხაზეთში ზუთხს განსაკუთრებულად ამზადებენ. და, რა თქმა უნდა გემოც განსაკუთრებული აქვს. უნდა აღინიშნოს ისიც რომ აფხაზები ამ კერძს ცხლად მიირთმევენ. აი, მისი რეცეპტიც…
ინგრედიენტები:
- ზუთხი 500 გ
- კარაქი 150 გ
- ხახვი 2-3 თავი
- ქინძი და კამა 30-30 გ
- ნიორი 4-5 კბილი
- მარილი, პილპილი, შეზავებული ტყემალი გემოვნებით
მომზადების წესი:
- გასუფთავებული და გაფუფქული ახალი ზუთხი დავჭრათ ნაჭრებად, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი, მოვათავსოთ ტაფაზე და შევწვათ კარაქში.
- როდესაც თევზი შეწითლდება, მოვაყაროთ ცალკე კარაქში მოშუშული წვრილად დაკეპილი ხახვი.
- კარგად ავურიოთ, დავახუროთ ტაფას თავსახური და 5 წთ ჩავშუშოთ.
- გამზადებულ კერძს დავუმატოთ დაკეპილი ახალი ქინძი და კამა.
- გამზადებული კერძი მოვათავსოთ ღრმა ჭურჭელში.
- სუფრაზე მიტანისას მოვასხათ ნივრით და მარილით შეზავებული მოხარშული და გახეხილი ახალი ტყემალი.
- სუფრაზე მივიტანოთ ცხლად.