როგორ მოვამზადოთ მარილიანი კარამელი საშინაო პირობებში

2203

შემოდგომა საუკეთესო დროა პლედში შესაფუთად და ტკბილეულის და ცხელი ჩაის მისართმევად. მაგრამ წარმოგიდგენიათ ჩაის დალევა გემრიელი ვაშლი ღვეზელის ან შოკოლადის კანფეტების გარეშე?

როგორ მოვამზადოთ კარამელი

ზოგიერთი დესერტი ბევრად უფრო გემრიელი ხდება, როდესაც მათ გემრიელ სოუსებს ვუმატებთ. არსებობს კერძებიც, რომლებშიც სოუსი მთავარ როლს ასრულებს. სახლში სრულიად შესაძლებელია კარამელის ან მოხარშული შესქელებული რძის მომზადება. სახლში მომზადებული ტკბილეული ხომ უფრო გემრიელია. კარამელს მარილს დაუმატებთ თუ არა, თქვენი გადასაწყვეტია. თუმცა, ჩვენ დარწმუნებით შეგვიძლია გითხრათ, რომ ტკბილეულის მომზადება საკმაოდ მარტივია, თუ მისი მომზადებისას ყველა ნიუანსს გაითვალისწინებთ.

ინგრედიენტები

  • 230 გრ შაქარი
  • 65 მლ წყალი
  • 250 მლ ნაღები
  • 70 გრ კარაქი
  • 1 ჩ.კ. მარილი
  • 1 ს.კ. ლიმონის წვენი

მომზადების წესი

1. ღრმა წყალში ჩაყარეთ შაქარი და ჩაასხით წყალი. თუ ჭურჭელი პატარაა, შაქარი 3 ნაწილად გაყავით და თანდათან გახსენით იგი წყალში.

2. დაადგით ქვაბი საშუალო ცეცხლზე, შაქარს არ მოურიოთ. მსუბუქად შეანჯღრიეთ ქვაბი, რომ შაქრის გახსნის პროცესი დააჩქაროთ. იმისთვის, რომ კარამელი უფრო სწრაფად მომზადდეს და ერთგვაროვანი იყოს, გამოიყენეთ წვრილი კრისტალური შაქარი.

3. როდესაც სიროფი დუღილს და ბუშტების წარმოქმნას დაიწყებს, შეამცირეთ ცეცხლის სიმძლავრე.

4. სიროფს დაუმატეთ ლიმონის წვენი, რომ სიროფი არ დაიწვას და შაქარი არ კრისტალიზდეს.

5. გააჩერეთ კარამელი საშუალო ცეცხლზე 3-5 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერს არ მიიღებს.

6. ამ დროის განმავლობაში გააცხელეთ 33%-იანი ნაღები, მაგრამ არ მოადუღოთ. თუ ნაღები არასაკმარისად ცხელი იქნება, შესაძლოა კარამელი გაქვავდეს.

7. გადმოდგით კარამელი ცეცხლიდან და ქვაბი დაფაზე განათავსეთ. კარამელს თანდათან დაუმატეთ ცოტ-ცოტა ნაღები, ერთდროულად მოურიეთ მასას ხის კოვზით. კარამელი ამ დროსაც მზადების პროცესშია, ამიტომ სწრაფად უნდა იმოქმედოთ, რათა ყველაფრის თავიდან გაკეთება არ მოგიწიოთ.

8. როდესაც კარამელი ბუშტუკების წარმოქმნას შეწყვეტს, შეურიეთ მარილი და კარაქი და მოურიეთ, სანამ მასა ერთგვაროვანი არ გახდება.

9. სანამ კარამელი გაცივებულა, ჩაასხით ქილაში. ტკბილეულის შენახვა მაცივარში ერთი თვის განმავლობაში შეგიძლიათ.

აი, ასე მზადდება კარამელი საშინაო პირობებში საკმაოდ მარტივად და თანაც მინიმალური ინგრედიენტებით. გემრიელად მიირთვით!