ამ ქლიავის მურაბას შოკოლადის გემო და არომატი აქვს, ხოლო ქლიავის სასიამოვნო სიმჟავე ტკბილეულს ავსებს და გემოს ამდიდრებს. უცხოურ „ნუტელაზე“, რომელშიც პალმის ზეთი შედის, ბევრად სასარგებლო გამოდის.
Gastronomia.ge–ს რედაქცია გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ სქელი „ნუტელა“ ქლიავით ზამთრისთვის. 20 ქილის მოხუფვას ვაპირებ!
ინგრედიენტები:
- 2 კგ ქლიავი
- 1,5 კგ შაქარი
- 100 გ კაკაო
- 200 გ კარაქი
მომზადების წესი:
1. გემრიელი ქლიავი დაგჭირდებათ. სასურველია, რომ შავქლიავი იყოს. ქლიავი გარეცხეთ და კურკები მოაშორეთ.
2. ქლიავს დაახლოებით 150 გ შაქარი დაუმატეთ. ცოტა წყალი (დაახლოებით 100 მლ) დაუმატეთ. 20 წუთით ხარშეთ, პერიოდულად აურიეთ.
3. მზა მასა გააგრილეთ და დააბლენდერეთ. დარჩენილი შაქარი დაუმატეთ და კიდევ 20 წუთით ხარშეთ. თუ ქლიავი მჟავეა, მეტი შაქარი შეგიძლიათ დაუმატოთ. მურაბა გააცივეთ და ქაფი მოხადეთ. ყურადღება მიაქციეთ, რომ ქაფთან ერთად ქლიავის კანიც შორდება (მხოლოდ ცოტა რჩება).
4. სურვილის მიხედვით, მურაბა საწურში გადაწურეთ, რომ ერთგვაროვანი იყოს. კიდევ 20 წუთით ხარშეთ.
5. მურაბა ადუღებამდე ხარშეთ, გაცრილი კაკაო და კარაქი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე კარგად აურიეთ. მეოთხედ დაახლოებით 15 წუთით ხარშეთ.
6. მზა მურაბა სტერილურ ქილებში გაანაწილეთ და სტერილური თავსახურებით მოხუფეთ. ქილები გადააბრუნეთ, თბილ საბანში გაახვიეთ და სრულ გაგრილებამდე გააჩერეთ. თბილ, გრილ ადგილას შეინახეთ. გემრიელად მიირთვით!
ქლიავის მურაბა ნამდვილი აღმოჩენაა დედებისთვის, რომლებიც ბავშვების კვებაზე ზრუნავენ. ასეთი ქლიავის „ნუტელა“ ბლინებს, ტოსტს, ორცხობილას და პურს იდეალურად უხდება.
კაკაო თქვენი გემოვნებით მეტი ან ნაკლები შეგიძლიათ დაუმატოთ, რაც უფრო მეტ კაკაოს დაუმატებთ, თქვენს ნუტელაში შოკოლადის გემო უფრო გამოიკვეთება. ყურადღება მიაქციეთ, რომ თავად კაკაო კარგი ხარისხის უნდა იყოს.
ნამდვილად შოკოლადი–ქლიავის სიამოვნებაა. შეუდარებელი რეცეპტია, გირჩევთ!