მე ძალიან მიყვარს გოგრა. შემოდგომაზე ყოველთვის ვყინავ და ვინახავ. დღეს ჩვენ ამ საოცარი ინგრედიენტისგან მოვამზადებთ არა ნაკლებ საოცარ დესერტს.
ნიგოზი დესერტებში ნამდვილად შეუცვლელია. თვქნ შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ნუშით, თხილით ან არაქისით.
ინგრედიენტები
- გოგრა 300გ
- კვერცხი 4 ცალი
- მარილი 0,25 ჩაის კოვზი
- კეფირი 225გ
- მზესუმზირის ზეთი 150გ
- მანანის ბურღული 280გ
- გამაფხვიერებელი 14გ
- ვანილის ექსტრაქტი 1 ჩაის კოვზი
- ფორთოხლის ქერქი 1 ჩაის კოვზი
- ნიგოზი 1 ჩაის კოვზი
- წყალი 200მლ
- ლერწმის შაქარი 150გ
- ფორთოხლის წვენი
მომზადება
- გაასუფთავეთ გოგრა და გახეხეთ.
- ათქვიფეთ კვერცხი მარილთან და შაქართან ერთად. ჩაასხით კეფირი და გააგრძელეთ თქეფა. დაუმატეთ ზეთი, ვანილის ექსტრაქტი, ფორთოხლის ქერქი და დარიჩინი.
- მასას დაუმატეთ მანანის ბურღული. ფრთხილად ათქვიფეთ. დაუმატეთ გოგრა და მოხალული ნიგოზი.
- გამოსაცფობი ფორმა დაამუშავეთ ცხიმით. ჩაასხით ცომი ფორმაში და გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 45 წუთი.
- ქვაბში ჩაასხით წყალი, დაუმატეთ შაქარი და წვენი. აადუღეთ და გადმოიტანეთ ცეცხლიდან.
- გაჭერით ნამცხვარი და მოასხით სიროფი.
გემრიელად მიირთვით!