ლობიო ზამთრისთვის

1147

ხორცპროდუქტები ძალიან მიყვარს, ხშირად ვამზადებ მისგან მრავალფეროვან კერძებს. ზამტარში ამ პროდუქტს მარტივად ვანაცვლებ ლობიოთი. ეს კერძი ძალიან ნოყიერი და სასარგებლოა.

ინგრედიენტები

  • ლობიო 3 ჭიქა
  • პომიდორი 1,5კგ
  • სტაფილო 300გ
  • ხახვი 0,5კგ
  • ბულგარული წიწაკა 1კგ
  • მზეუმზირის ზეთი 100მლ
  • შაქარი 200გ
  • მარილი 2 სუფრის კოვზი
  • ძმარი 35მლ

მომზადება

1.ლობიო ჩაალბეთ წყალში მთელი ღამით. დილით შეცვალეთ წყალი და მოხარშეთ 40 წუთი. გადაასხით სითხე.

2.გაასუფთავეთ სტაფილო, ახვი, წიწაკა. დაჭერით ბოსტნეული და გაატარეთ ხორცსაკეპში. მიღებული მასა აადუღეთ და მოხარშეთ 20 წუთი.

3.დაუმატეთ მარილი, შაქარი, ლობიო და ზეთი. მოურიეთ და მოხარშეთ 40 წუთი.

4.ჩაასხით ძმარი მზა ლობიოში და მოხარშეთ 10 წუთი. მასა გადაანაწილეთ ქილებში. თბილ ადგილას მოათავსეთ 1 დღე-ღამე.

გემრიელად მიირთვით!