კატლეტები „ჩიტის რძე“, რომლის მირთმევის შემდეგ ქმარი დამთმობი ხდება

601

ქათმიდან წვნიანი კატლეტის მომზადება მთელი მეცნიერებაა. ბევრი დიასახლისი დედის ან დედამთილის რეცეპტს იყენებს. ზოგი თავის ინგრედიენტებს უმატებს, გემოს ცვლის, ზოგი დროში გამოცდილ რეცეპტს უცვლელად იყენებს. Gastronomia.ge-ს რედაქცია თვლის, რომ მომზადების კარგი მეთოდი ბევრი არასდროსაა და კიდევ ერთს გიზიარებთ!

კატლეტებს მეტსახელი „ჩიტის რძე“ მხოლოდ სინაზის გამო შეარქვეს. ქათმის ფილე საკმაოდ სწრაფად „ძირი“ ხდება. სწორედ ამიტომ, გარკვეული ხრიკების სწავლა გვიწევს. არ ინერვიულოთ, გემრიელი, არომატული და გაჯერებული კატლეტები გამოვა!

წვნიანი კატლეტები ქათმის ხორცით

ინგრედიენტები:

  • 900 გ ქათმის ფარში (ფილე და 2 ბარკალი კანის გარეშე)
  • 1 ჩ/კ მარილი
  • კვერცხი
  • ხახვი
  • 4 ნაჭერი პური
  • შავი წიწაკა
  • 3 ს/კ მაიონეზი ან არაჟანი
  • 200 მლ ნაღები

მომზადების წესი:

1. 2 ქათმის ბარკალი აიღეთ, კანი და ძვალი მოაშორეთ. ქათმის ფილეც დაუმატეთ. მასა აწონეთ: 900 გ უნდა მიიღოთ. 1 კგ ქათმის ხორციც გამოგადგებათ. ხორცი ხორცსაკეპ მანქანაში ხახვთან ერთად დააქუცმაცეთ. პურს წყალი დაასხით და 20 წუთით გააჩერეთ. პური და ფარში აურიეთ და კვლავ გაატარეთ.

2. ფარშს კვერცხი, მარილი, წიწაკა, მაიონეზი ან არაჟანი დაუმატეთ. ინგრედიენტებს კარგად აურიეთ. კატლეტების ფარში მზადაა. წვნიანი და საკმაოდ მკვრივი გამოვა.

3. ბურთები გააკეთეთ და კარგად გახურებულ ზეთში ტაფაზე მოათავსეთ. ფანატიზმის გარეშე, ორივე მხრიდან ოდნავ უნდა შეწითლდეს. ცეცხლი ძლიერი უნდა იყოს, თითოეულ მხარეს შეწვას 1 წუთი დასჭირდება. კატლეტები შიგნით უმი დარჩება.

4. ნახევრად უმი კატლეტები ღრმა ტაფაში ან ქვაბში მოათავსეთ. ფრთხილად იმოქმედეთ: გარეგნული მზაობის მიუხედავად, საკმაოდ ნაზია. ეს არ დაგავიწყდეთ. არაჟანი ან ცხიმიანი ნაღები დაასხით. სუსტ ცეცხლზე 15 წუთით თუშეთ. ამ დროში კარგად მოითუშება და ერთმანეთს არ მიეკვრება.

მივიღეთ ძალიან ნაზი და არომატული კატლეტები სოუსში. ზემოდან ჯერ კიდევ შემწვარი ქერქის გემოს იგრძნობთ, მაგრამ შიგნით ნაზი, წვნიანი ქათმის ხორცი შენარჩუნდება.

კატლეტები პასტას იდეალურად ეთავსება. პასტა შეგიძლიათ მომზადებამდე რამდენიმე წუთით ადრე საწურზე გადაიტანოთ და კატლეტებს დაუმატოთ. ასე მაკარონი სოუს შეიწოვს, საჭირო ტემპერატურას აიღებს და საჭირო კონსისტენციის გახდება. ასე დროს დაზოგავთ და გემრიელ გარნირს მოამზადებთ. აუცილებლად სცადეთ!