დაწეწილი ღორის ხორცი – კერძი, რომელიც ამერიკიდან მოდის. რათქმაუნდა სანამ ეს კერზი შეიქმნებოდა, მანამდეც ამზადებდნენ ღორის ხორცს, მაგრამ ამრეკის შეერთებულ შტატებს ეკუთვნის ამ რეცეპტებისა და მეთოდების 99,9%.
ამ რეცეპტით მომზადებული ღორის ხორცი ქათმისაზე ნაზი და ფაფუკია.
მწარე სოუსსა და ხორცს ნამდვილად არაფერი ჯობს!
ინგრედიენტები
- ღორის ხორცი 1კგ
- ძირა გეოვნებით
- ზეითუნის ზეთი 2 სუფრის კოვზი
- ნიორი 2 კბილი
- პომიდვრის სოუსი 400გ
- წყალი 200მლ
- მარილი გემოვნებით
- შაქარი 1 სუფრის კოვზი
- წითელი ხახვი 1 ცალი
- წითელი დაფქული წიწაკა 2 სუფრის კოვზი
- მდოგვი 1 სუფრის კოვზი
- დაკონსერვებული ლობიო 600გ
მომზადება
- ღორის ხორცს მოაშორეთ ცხიმი, დაამუშავეთ მარილით და შეწვით ზეთში.
- იმავე ქვაბში მოთუშეთ შემწვარი ხახვი. შემდეგ დაუმატეთ დაჭრილი ნიორი, წითელი წიწაკა, პომიდვრის პასტა, მდოგვი, შაქარი, 200მლ წყალი და ძირა.
- წამოადუღეთ სოუსი, მასში მოათავსეთ ღორის ხორცი. დააფარეთ თავსაფარი და გამოაცხეთ ღუმელში 160 გრადუსზე 3 საათი.
- ჩანგლების მეშვეობით დაწეწეთ ხორცი.
- დაუმატეთ ნიორი, მოურიეთ და გამოაცხეთ 160 გრადუსზე 30 წუთი.
გემრიელად მიირთვით!