მე ზაფხულს განსაკუთრებულად ველოდები, რადგან ხილზე ვგიჟდები. განსაკუთრებით მიყვარს საზამთრო.
ეს ხილი უგემრიელესია და რაც მთავარია სასარგებლოა!
დაბალკალორიული ხილი საუკეთესო არჩევანია მათთვის ვისაც გასუქება არუნდა.
საზამთროს გული კალორიულობა – 2კკლ 100 გრამზე
წვენის კალორიულობა – 37კკლ
საზამთრო მდიდარია კერატინით, რიბოფლავინით და ასკორბინის მჟავით. ის ასევე შეიცავს ვიტამინებს – A, C, E, PP, B 1, B 2, B 6, B 9, კალციუმი, რკინა, მაგნიუმი, ნატრიუმი.
საზამთროს დამარილება სულაც არ არის უცნაური! ძალიან გემრიელია!
ინგერდიენტები
- 1,5კგ საზამთრო
- 1 სუფრის კოვზი მარილი
- 3 სუფრი სკოვზი შაქარი
- 1ლ გამოხდილი წყალი
ინგრედიენტები
- ღრმა ჯამში ჩაასხით წყალი, დაუმატეთ მარილი და შაქარი. კარგად მოურიეთ და მოათავსეთ ცეცხლზე.
- აადუღეთ და დაელოდეთ 15 წუთი. გააგრილეთ.
- გარეცხეთ საზამთრო და დაჭერით, მოათავსეთ ქილებში. ზემოდან დაასხით მზა მასა.
- ჰერმეტიულად დახურეთ ქილა და შეფუთეთ.
- შეინახეთ გრილ და ბნელ ადგილას.
თუ მაინც ტკბილი საზამთრო გირჩევნიათ, მაშინ მოვამზადოთ მისგან ჯემი.
ინგრედიენტები
- 700გ საზამთროს ქერქი
- 1კგ შაქარი
- 1 ჩაის კოვზი ლიმონის მჟავა
- 1 ჩაის კოვზი ვანილი
მომზადება
1.გარეცხეთ საზამთრო, გათალეთ და მოაშორეთ თესლი.
2.გული დაჭერით კუბიკებად, მოათავსეთ დიდი ქვაბში და მოაყარეთ შაქარი. დაელოდეთ 2 საათი.
3.ქვაბი მოათავსეთ ცეცხლზე 15 წუთი. გააგრილეთ.
4.ბოლო პროცედურა გაიმეორეთ სამჯერ. ბოლო ხარშვისას დაუმატეთ ვანილი და ლიმონის მჟავი. დაელოდეთ 5 წუთი. მზად არის!
გემრიელად მიირთვით!