ყურძენი საკუთარ მარინადში ძალიან გავს ზეთისხილს. შეგიძლიათ მოამზადეოთ ასორტი ფერადი ყურძნებისგან!
ინგრედიენტები
- თეთრი ყურძენი 1კგ
- ძმარი 100მლ
- წყალი 800მლ
- შქარი 200გ
- დარიჩინი 0,5 ჩაის კოვზი
- მარილი 50გ
- შავი წიწაკა
- მიხაკი 5 ცალი
- დაფნის ფოთოლი 1 ცალი
მომზადება
1.გარეცხეთ და კაკლებად განაცალკევეთ ყურძენი.
2.მარინადისთვის ქვაბში მოათავსეთ დარჩენილი ინგრედიენტები და აადუღეთ. მოადუღეთ 2 წუთი.
3.ქილებში გადაანაწილეთ ყურძენი, მოათავსეთ კოვზი (რათა დაიცვას ქილა ბზარებისგან) და ჩაასხით მარინადი.
4.დააფარეთ ქილებს თავსაფარი. გაგრილების შემდგ შეინახეთ მაცივარში 5-7 დღე.
გემრიელად მიირთვით!