შემწვარი ქათმის გულები ქართულად: თავბრუსდამხვევი არომატი ზღურბლიდან გიხმობს

2905

მაღაზიაში ხორცის შეძენისას დიასახლისები უპირატესობას ქათმის ბარკალს, გულ-მკერდს და სხვა ნაწილებს ანიჭებენ, კუჭებს და გულებს კი ყურადღებას არ აქცევენ ყურადღებას. არადა, ამ სუბპროდუქტებისგან უგემრიელესი კერძების მომზადება შეიძლება.

დღეს ჩვენ ქათმის გულების კერძის არაჩვეულებრივ რეცეპტს შემოგთავაზებთ: სუნელების ნაზავის არომატი უკვე ზღურბლიდან გახვევს თავბრუს. მოუწყვეთ გემოს რეცეპტორებს დღესასწაული და ასიამოვნეთ ოჯახის წევრები ან სტუმრები!

ინგრედიენტები

  • 500 გრ ქათმის გულები
  • 80 გრ ხახვი
  • 10 გრ ნიორი
  • 0,25 ც ბროწეული
  • 5 გრ ქინძი
  • 0,3 ჩ.კ. ქონდარი
  • 2 ს.კ. ზეთი
  • 100 მლ წყალი
  • 30 გრ კარაქი
  • მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება

  1. გარეცხეთ და წვრილად დაჭერით ქინძი, ნიორი, ხახვი. მოთუშეთ ზეთში ხახვი, დაუმატეთ ნიორი და კიდევ 1 წთ მოამზადეთ.
  2. ჩაყარეთ ქათმის გულები, დაამატეთ მარილი, პილპილი, ქონდარი და კარგად მოურიეთ.
  3. დაასხით წყალი, დაახურეთ თავსაფარი და მოთუშეთ 20 წთ.
  4. მომზადებამდე 1 წუთით ადრე დაუმატეთ კარაქი, ბოლოს კი მოაყარეთ ქინძი.

მირთმევამდე კერძს მოაყარეთ ბროწეულის მარცვლები. კერძს ძალიან უხდება ტყემალი. მოამზადეთ სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!