საკმარისია ქათმის უხეში ხორცი ამ მასაში მოათავსოთ…ასეთი კერძი არ გაგისინჯავთ

1171

ქათმის მოხარშვა ერთი შეხედვით მარტივია. მაგრამ გემრიელი კერძი ყოველთვის არ გამოდის. სოფლის ქათამი ხშირ შემთხვევაში ძალიან უხეშია, მაგრამ ჩვენ ამ პრობლემის გამოსწორებაში დაგეხმარებით.

ეს მეთოდი მეც ახლახანს გავიგე და ძალიან კმაყოფილი ვარ შედეგით.

ინგრედიენტები

  • ქათამი
  • 3კგ ხახვი
  • სანელებლები ქათმისთვის
  • მიხაკი
  • 1 სუფრის კოვზი დაფქული შავი წიწაკა
  • 1 სუფრის კოვზი სურნელოვანი წიწაკა
  • სანელებლები
  • 1 ლიმონი

მომზადება

1.გარეცხეთ ქათამი, გააშრეთ ხელსახოცით, წაუსვით სანელებლებლები შიგნიდან და გარედან.

2.გაასუფთავეთ ხახვი და დააბლენდერეთ ან გამოატარეთ ხორცსაკეპში. გამოწურეთ ხორცი.

3.ხახვის წვენში მოათავსეთ ქათამი, დაბალ ცეცხლზე თუშეთ 3 საათი. სითხე უნდა იყოს წამოდუღების ეტაპზე.

4.ხარშვის დასაწყისში დაუმატეთ სანელებლები, მარილი, 5-6 მიხაკი, 1 სუფრის კოვზი წიწაკა, სურნელოვანი სანელებლები.

5.გათალეთ ლიმონი და გამოწურეთ, მოასხით ქათამს. საოცარი არომატია!

6.ხარშვის პროცესში შეგიძლიათ ქათამი რამდენიმეჯერ გადააბრუნოთ. ხორცი იქნება საოცრად ნაზი და არომატული.

გემრიელად მიირთვით!