ნატურალური არაჟანი 1ლ რძისგან

889

სახლში მომზადებული პროდუქტები ძალიან მიყვარს. მთავარია ნატურალური ინგრედიენტები გამოვიყენოთ მათ მოსამზადებლად. სოფლიდან რძეს ხშირად გვიგზავნიან, ამიტომაც გადავწყვიტეთ არაჟნის მომზადება სახლის პირობებში.

ამ მეთოდს დღეს მე სიამოვნებით გაგიზიარებთ. თუ ხელს მიაჩვევთ და ხშირად მოამზადებთ სახლში, მაშინ არაჟნის ყიდვა აღარ მოგიწევთ.

მომზადება

1.მაღაზიის რძეს უნდა ქონდეს 3,5-4,5% ცხიმიანობა. ჩაასხით შუშის ლიტრიან ქილაში, მოათავსეთ ქვაბში ხელსახოცზე.

2.ქვაბში ჩაასხით წყალი, რძე უნდა გასტერილდეს. თითქმის ადუღბულ წყალში 10წუთი მოათავსეთ. გააგრლილეთ რძე.

3.საფუარის ნაცვლად გამოვიყენებთ რამდენიმე კოვზ ჩვეულებრივ არაჟანს.

4.დაუმატეთ გრილი რძე, მოურიეთ დააფარეღ ქილას თავსაფარი და დაელოდეთ 1 საათი. ქილას დააფარეთ ხელსახოცი.

5.1 საათის შემდეგ მოურიეთ რძეს ქილაში. ასე 3 ჯერ უნდა გააკეთოთ. გამოწურეთ მასა.

გემრიელად მიირთვით!