გებჟალია – რძეში მოხარშული სულგუნი პიტნით

გებჟალია – მეგრული სამზარეულოს გამორჩეული, ყველასთვის საყვარელი კერძია. გებჟალიაში მთავარია სულგუნი, მაგრამ არანაკლებ მნიშვნელოვანია ნედლი პიტნით შენელებული გულსართი და სოუსი.

ინგრედიენტები:

  • რძე ან წყალი 0,5 ლ
  • სულგუნი – 500 გ
  • პიტნა 100 გ
  • ნაღები 1/2 ჩაის ჭიქა
  • მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. რძეში ან წყალში მოვხარშოთ სულგუნი. როცა სულგუნი გაწელვას დაიწყებს ამოვიღოთ, გავაბრტყელოთ, წავუსვათ მარილთან ერთად დანაყილი პიტნა და დავახვიოთ რულეტივით.
  2. დავჭრათ მცირე ზომის ნაჭრებად.
  3. დავალაგოთ ღრმა ლანგარზე და ზემოდან მოვასხათ რძის და ნაღების ნარევი.
  4. მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი პიტნა. (გამოვიყენებთ იმ რძეს, რომელშიც ყველი მოივხარშეთ).

თქვენ როგორ ამზადებთ გებჟალიას? გაგვიზიარეთ გამოცდილება კომენტარებში.