სამარხვო სალათი “შუბა”

0
278

“ქაშაყი შუბის ქვეშ” – საახალწლო მაგიდის შეუცვლელი კერძია. მისი მომზადება სამარხვო რეცეპტითაც შეგიძლაით.

დღეს გთავაზობთ შუბის რეცეპტს, რომელშიც ქაშაყის ნაცვლად შეგხვდებათ ბადრიჯანი ან ტოფუ ნორითა და სამარხვო მაიონეზით. გემო ნამდვილად უკეტესისკენ იცვლება.

ინგრედიენტები

  • ნორის ფირფიტა 5 ცალი
  • ჭარხალი 3 ცალი
  • კარტოფილი 5 ცალი
  • სტაფილო 3 ცალი
  • ბადრიჯანი 2 ცალი
  • მაიონეზი გემოვნებით
  • მარილი გემოვნებით
  • შავი წიწაკა (დაფქული) გემოვნებით

მომზადება

1.მოხარშეთ ჭარხალი, კარტოფილი და სტაფილო, გახეხთ საშუალო ზომაზე.

2.ბადრიჯანი დაჭერით საშუალო კუბიკებად, ხოლო ნორის 3 ფირფიტა წვრილად. ორივე ინგრედიენტი შეწვით ზეთში ტაფახე 7 წუთის განმავლობაში, სანამ არ დარბილდება.

3.ახლა კი ააწყვეთ სალათი: კარტოფილი, მაიონეზი, ბადრიჯანი ნორით, ნორის ფირფიტა, მაიონეზი, სტაფილო მარილით, მაიონეზი, ნორის ფირფიტა, ჭარხალი, მაიონეზი.

4.სალათი მაცივერში მოათავსეთ 2 საათი.

სამარხვო სალათის მოსამზადებლად ბადრიჯნის ნაცვლად გამოიყენეთ ტოფუ. ასეთ შემთხვევაში ტაფაზე სოიოს სოუსთან ერთად მოათავსეთ, მაგრამ არ შეწვათ, უბრალოდ დაარბილეთ. მაიონეზი კი ვეგეტარიანული გამოიყენეთ. გემრიელად მიირთვით!

პასუხის გაცემა

გთხოვთ დაწერეთ კომენტარი!
გთხოვთ ჩაწეროთ თქვენი სახელი