შვედური ხემსი

825

ადამიანებს პურის ხემსზე უკეთესი და მარტივი არაფერი შეუქმნიათ. ნებისმიერი ფორმა და გემო, სწორედ ამიტომაა ეს კერძი უნივერსალური.

ეს ხემსი ძალიან გავს სენდვიჩს. პური და შიგთავსი ლაგდება ფენებად.

ინგრედიენტები

  • ავოკადო 4 ცალი
  • ლიმონი 0,5 ცალი
  • მწვანე ხახვი 1 სუფრის კოვზი
  • ბულგარული წიწაკა 1 ცალი
  • ჩედერი 60გ
  • ჭარხალი 1 ცალი
  • თაფლი 1 ჩაის კოვზი
  • მარილი გემოვნებით
  • შავი წიწაკა გემოვნებით
  • ხაჭო 1,4კგ
  • ტოსტის პური 16 ცალი
  • მწვანილი გემოვნებით

მომზადება

  1. მოხარშეთ ჭარხალი და გახეხეთ.
  2. გაასუფთავეთ ავოკადო. გათალეთ, მოასხით ლიმონის წვენი და დაჭყლიტეთ.
  3. დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და მოურიეთ. მიღებული მასა მეხუთედ ნაღების ყველთან ერთად დაჭყლიტეთ.
  4. კუბიკებად დაჭერით წიწაკა, დაუმატეთ ჩვეულებრივი გახეხეილი და ნაღების მეხუთედი ყველი.
  5. ჭარხალს დაუმატეთ თაფლი და ნაღების ყველი.
  6. გამოსაცხობ ფორმაში მოათავსეთ პური. ზემოდან გადაანაწილეთ ჭარხლის მასა.
  7. ისევ დააფარეთ პური, ზემოდან გადაუსვით ავოკადოს მასა.
  8. ისევ ერთი ფენა პური, შემდეგ წიწაკის მასა და ისევ პური. შეინახეთ მაცივარში 2 საათი.
  9. წაუსვით ზემოდან ყველი და გააფორმეთ გემოვნებით.

გემრიელად მიირთვით!