შემწვარი თევზი ხახვის კლიარში ძალიან არომატული, გემრიელი და წვნიანი კერძია, რომელიც ოჯახის წევრებს ძალიან შეუყვარდებათ. ნებისმიერი თევზი შეგიძლიათ გამოიყენოთ, მაგალითად, ღურკანა, თუმცა ნებისმიერი თევზით გემრიელი გამოდის.
ინგრედიენტები:
- 600 გრ ღურკანას ფილე
- 100 გრ არაჟანი
- 1-2 ხახვი
- 2-3 კბილი ნიორი
- მარილი, წიწაკა
- 3 ს/კ ფქვილი
- ½ ჩ/კ გამაფხვიერებელი
- 1 კვერცხი
- 2 ს/კ მცენარეული ზეთი
მომზადების წესი:
- თევზი გარეცხეთ და ქაღალდის პირსახოცით გაამშრალეთ, ულუფებად დაჭერით.
- ხახვი და ნიორი დააბლენდერეთ. ერთგვაროვანი სოუსის მისაღებად ხახვის და ნივრის მასას 2–3 ს/კ წყალი დაუმატეთ და ისე დააბლენდერეთ.
- ამ სოუსს კვერცხი, არაჟანი, მარილი და წიწაკა გემოვნებით დაუმატეთ.
- ფქვილი და გამაფხვიერებელი დაუმატეთ, კლიარს აურიეთ.
- მცენარეული ზეთი დაუმატეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.
- კლიარში თევზი ჩადეთ და აურიეთ.
- ჭურჭელს თავსახური დაახურეთ და მაცივარში 30 წუთით გასაგრილებლად გააჩერეთ. ეს ეტაპი შეგიძლიათ გამოტოვოთ და პირდაპირ შეწვაზე გადახვიდეთ. თუმცა კლიარში გაგრილებული თევზი უკეთ იწვება და მცენარეულ ზეთს ნაკლებად იწოვს.
- თევზის ნაჭრები ორივე მხრიდან შეწვით.
- გემრიელად მიირთვით!