ღორის ხორცის მომზადების ძველი მეთოდი

829

მმზადებისას ხორცი ძალიან მჭიდროდ იკვრება, ამის შემდეგ იღებს მრგვალ ფორმას. 20 წლის წინ ამ კერძს ნებისმიერ ხორცის მაღაზიაში შეხვდებოდით.

მე დღეს ამ გემრიელი კერძის მარტივად მომზადებას გასწავლით.

ინგრედიენტები 

  • ღორის ხორცი 650გ
  • ნიორი 3 კბილი
  • მარილი 0,5 ჩაის კოვზი
  • პაპრიკა და შავი წიწაკა 0,5 ჩაის კოვზი

მომზადება

1.ზეთს დაუმატეთ მარილი, წიწაკა, პაპრიკა და დაჭყლეტილი ნიორი.

2. მიღებული მასა კარგად წაუსვით ხორცს. 2 საათი შეინახეთ მაცივარში.

3.ხორცი მოათავსეთ ელასტიურ ბინტში, ძალიან მჭიდროდ შეკარით ბოლოები. შეინახეთ მაცივარში 8 საათი.

4.კიდევ უფრო მჭიდროდ შეკარით ბინტი, ხოცი მოათავსეთ საცხობ პაკეტში.

5.ხორც მოათავსეთ წყლით სავსე ქვაბშიდა მოხარშეთ 2 საათი.

მზადების პროცესში თქვენ შეგიძლიათ აკონტროლოთ ხორცის სიფაფუკე. თუ სენდვიჩებისთვის გინდათ, მაშინ 2-3 საათზე მეტხანს ნუ მოხარშავთ.

გემრიელად მიირთვით!