მანდარინის ლიქიორი იტალიური რეცეპტით. ტკბილი სასმელი თეთრებად

1161

ძალიან მალე ზამთრის დღესასწაულები დაიწყება. გაიხსნება ქალაქის ბაზრობები, რომლებიც ასე მოსწონთ ბავშვებს და მოზარდებს, მეგობრებთან და ახლობლებთან შეხვედრის მეტი მიზეზი გაჩნდება. სუფრები სადღესასწაულო კერძებით გაივსება, ხოლო ტელევიზორში საახალწლო ფილმები გავა. სწორედ ამ დროს მეუღლე საფირმო მანდარინის ლიქიორის მომზადებას იწყებს.

ამ სასმელის გარეშე არც ერთი დღესასწაული არ გადის. ზამთარში მანდარინი თეთრებად შეგიძლიათ იყიდოთ, ამიტომ ციტრუსის ლიქიორი ძალიან ბიუჯეტური გამოდის. ერთ ბოთლ კარგ ალკოჰოლზე 10–ჯერ უფრო იაფი დაგიჯდებათ. თან სასაცილოდ მარტივი მოსამზადებელია.

როგორ მოვამზადოთ იტალიური მანდარინის ლიქიორი

მანდარინის ლიქიორი ზომიერად ტკბილი გამოდის. თუ გსურთ, რომ სიმწარეც არ ჰქონდეს, ციტრუსს მხოლოდ ცედრა მოაჭერით.უფრო რბილი თეთრი ნაწილი სასმელს სიმწარეს აძლევს.

ინგრედიენტები:

  • 20 მანდარინი
  • 3 დარიჩინი
  • 450 მლ წყალი
  • 1,5 ლ არაყი
  • 300 გ შაქარი

მომზადების წესი:

1. მანდარინი გამდინარე წყალში კარგად გარეცხეთ. ცედრა თხელ ფენად მოაჭერით, რომ მწარე თეთრ რბილობს არ შეეხოთ.

2. მოჭრილ მანდარინის ქერქს არაყი დაასხით. დარიჩინის ჩხირები დაუმატეთ. ქილას მჭიდროდ დაახურეთ და კარგად შეანჯღრიეთ. 7 დღე ბნელ ადგილას შეინახეთ.

3. გასუფთავებული მანდარინიდან წვენი გაწურეთ. ქვაბში გადაწურეთ, შაქარი და წყალი დაუმატეთ. სიროფი ადუღებამდე მიიყვანეთ და კიდევ 1 წუთით ხარშეთ, მუდმივად აურიეთ.

4. ცივი მანდარინის სიროფი ქილაში ჩაასხით, მჭიდროდ დაახურეთ და 1 კვირა მაცივარში შეინახეთ.

5. ნაყენი მანდარინის სიროფში გადაწურეთ. ნამზადი 1 კვირა მაცივარში შეინახეთ.

მანდარინის ლიქიორის სახლში მომზადება მარტივია. არაყზე დაფუძნებული სასმელი ზომიერად ძლიერი, დაახლოებით 20 გრადუსი გამოდის. თუ უფრო ძლიერი სასმელი გსურთ, სუფთა სპირტზე შეგიძლიათ მოამზადოთ. ამ შემთხვევაში 40 გრადუსი გამოვა. სახლის ლიქიორი ძალიან მიმზიდველად გამოიყურება, არომატი ნამდვილად სადღესასწაულო აქვს!