ღვიძლთან მუშაობა – არ არის მარტივი. რათა ამ ინგრედიენტისგან შეძლოთ, თქვენ რამდენიმე მეთოდი უნდა იცოდეთ.
ამ კერძმა ყველა გააოცა. რვიძლია გამოდის საოცრად ნაზი და არომატული. რეცეპტი საფრანგეთიდან ჩამოვიტანე და ძალიან დიდი ხანია ვამზადებ. არ მბეზრდება არასოდეს!
ინგრედიენტები
- საქონლის ღვიძლი 600გ
- კვერცხი 2 ცალი
- ხორბლის ფქვილი 2 სუფრის კოვზი
- სტაფილო
- ხახვი
- არაჟანი 1-2 სუფრის კოვზი
- ყველი 100გ
- მარილი და წიწაკა
მომზადება
1.გაყინეთ საქონლის ღვიძლი. გაასუფთავეთ გადაკრული მასა. ღვიძლი დაჭერით.
2.ფქვილს დაუმატეთ მარილი და დაფქული წიწაკა. ცალკე ჯამში ათქვიფეთ კვერცხი მარილთან ერთად. ამოავლეთ ღვიძლი მშრალ მასაში და შემდეგ კვერცხში.
3.შეწვით ღვიძლი ზეთში.
4.გაასუფთავეთ ხახვი, დაჭერით მრგვლად. შეწვით ზეთში. ხახვს დაუმატეთ გახეხილი სტაფილო. მზა ბოსტნეულს მოურიეთ.
5.დაახლოებით 2 წუთის შემდეგ ბოსტნეული თეფშზე გადაიტანეთ. მოაყარეთ მარილი და წიწაკა, დაუმატეთ არაჟანი. მოურიეთ. ღვიძლი გადაიტანეთ საცხობ ფორმაში.
6.თითოეულ ნაჭერზე მოათავსეთ 1 ჩაის კოვზი ხახვი სტაფილოსთან ერთად. მოაყარეთ გახეხილი ყველი. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 15 წუთი/
გემრიელად მიირთვით!