ჩვენს ოჯახში ყველას უყვარს დღის ნებისმიერ მონაკვეთში ფინჯანი ჩაის დალევა. ზოგჯერ ვფიქრობ, რომ ინგლისური სისხლი გვაქვს! რა თქმა უნდა, ჩაის დალევა დესერტთან ერთად უფრო გემრიელია. პეროგი, ორცხობილა, არომატული კექსი და კანფეტი კარგი ვარიანტებია. შინ გამომცხვარი დესერტი ჩემი სტიქიაა. როცა ძალიან დაკავებული ვარ, ხაჭოს პეროგს ვაშლით ვაცხობ.
მომზადებაზე 30 წუთს ვხარჯავ. მხოლოდ უმარტივესი ინგრედიენტები სჭირდება. პეროგის ცომის მოსაზელად ფქვილი არ დაგჭირდებათ. ტაფაზე კარამელიზებული ვაშლი დარიჩინთან ერთად საუკეთესო შიგთავსია, რომელიც ყველას მოსწონს.
როგორ მოვამზადოთ ჩასასხმელი პეროგი ხაჭოთი და ვაშლით
ხაჭოს პეროგისთვის ნებისმიერი ცხიმიანობის არაჟანი და ხაჭო შეგიძლიათ გამოიყენოთ. ლიმონის ცედრა ფორთოხლით ჩაანაცვლეთ, თუ ასე უფრო მოგწონთ. ციტრუსის მხოლოდ ფერად ფენას შეეხეთ, თეთრი ფენის გარეშე. ასე ცომეულს მომწარო გემო არ ექნება.
ინგრედიენტები:
- 500 გ ხაჭო
- 120 გ შაქარი
- 60 გ სიმინდის სახამებელი
- 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
- 2 ჩ/კ ლიმონის ცედრა
- 1 ჩ/კ დარიჩინი
- 50 გ ნიგოზი
- 3 კვერცხი
- 120 გ არაჟანი
- მწიკვი მარილი
- ვანილი გემოვნებით
- 5 ვაშლი
- 50 მლ წყალი
მომზადების წესი:
1. ხაჭოს დაუმატეთ კვერცხი, 80 გ შაქარი, არაჟანი, სახამებელი, მარილი, გამაფხვიერებელი, ლიმონის ცედრა და ცოტა ვანილი. ინგრედიენტები ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.
2. ვაშლი გათალეთ. ქერქი და შუაგული მოაშორეთ. ხილი მსხვილ კუბებად დაჭერით.
3. ვაშლი ტაფაზე დარჩენილ შაქართან, დარიჩინთან და წყალთან ერთად მოათავსეთ. აურიეთ და 10-12 წუთით ვაშლის დარბილებამდე თუშეთ.
4. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი ჩააფინეთ. ცომის ნახევარი ჩაასხით, ზემოდან ვაშლი დაუმატეთ, ცომის მეორე ნაწილი ჩაასხით.
5. ნიგოზი დააქუცმაცეთ და პეროგს მოაყარეთ. 180 გრადუსზე 50 წუთით აცხვეთ.
ხაჭოს პეროგის რეცეპტი ძალიან მარტივია. უბრალოდ რბილ ტკბილ ვაშლს გემრიელი ცომი დაასხით და გამოაცხვეთ. თუ კაკალი არ გიყვართ, საერთოდ არ გამოიყენოთ. ამ შემთხვევაში, მზა დესერტი გემოვნებით გააფორმეთ. პეროგი ვაშლით ყოველდღიურად ჩაიზე მისაყოლებლად იდეალურია. გარდა ამისა, სადღესასწაულო სუფრაზეც შეგიძლიათ გაიტანოთ.