როგორ გავალღვოთ ხორცი – გამოცდილი დიასახლისის რჩევები

2270

დედამთილმა მასწავლა ხორცის სწორად გალღობა და მას შემდეგ სულ ამ ხერხს ვიყენებ.

გამოცდილმა დიასახლისებმა იციან, რომ ხორცის გალღობის ტექნოლოგიაზე კერძის მომავალია დამოკიდებული.

როგორ გავალღოთ ხორცი

ადრე მე ხორცს ცივ წყალში ვალღობდი, მაგრამ თურმე ასე პროდუქტს ვაფუჭებდი. შედეგად ხორცი ხდება ძალიან მაგარი.

ხორცის სწორად გასალღობად მთავარია მომზადებამდე 24 საათით ადრე გამოვიტანოთ საყინულიდან. ნამდვილად ღირს მისი მოთავსება მაცივარში.

შედეგად ხორცი შეინახავს მაქსიმალურად სირბილეს და წვნიანობას. ოთახის ტემპერატურაზე ხორცის გალღბა არ არის რეკომენდირებული, რადგან სითბოზე იღვიძებენ ბაქტერიები.

როგორ არ უნდა გავალღოთ ხორცი

1.ცხელი წყალი. არასდროს არ გაალღვოთ ხორცი ცხელ წყალში. ტემპერატურის უეცარი ტემპერატურის ვარდნა აფუჭებს ხორცს.

2.მიკროტალღური ღუმელი. როცა ძალიან ეჩქარებათ, დიასახლისები მიკროტალღურში ალღობე ხორცს. ამ მეთოდის დამსახურებით ხორცი გახდება უხეში.

3.მულტისახარში ქვაბი. მიკროტალღურის მსგავსად გაგიფუჭებთ პროდუქტს.

4.გაზის ან ელექტრო ღუმელი. იგივე შედეგს მოგცემთ.

როგორ გავალღოთ ხორცი სწორად!

შეფები ხშირად იყენებენ შოკურ გაყინვას. ამ შემთხვევაში ტემპერატურამ უნდა მიაღწიოს 40 გრადუსამდე. მაგრამ ამ მეთოდს სახლში ვერ გამოიყენებთ. მე ერთი ძალიან კარგი იდეა მომივიდა!

პირველ რიგში, ხორცი გაყინვამდე არ გარეცხოთ, მართალია უცნაურად ჟღერს. პროდუქტი გაწმინდეთ ქაღალდის ხელსახოცით. მოაშორეთ ხორცს ზედმეტი ცხიმი. დაჭერით.

ხორცის გაყინვას გირჩევთ ვაკუუმში. შეინახეთ ვაკუუმში ან კონტეინერში და მიუთითეთ თარიღი.

ფრინველის შენახვისას აუცილებლად გამოშიგნეთ.

აუცილებლად გაითვალისწინეთ ეს რჩევები!